Örtterapi: Introduktion och Matsmältning, 16-18 sep 2017

Utbildningen börjar med en introduktion till språket och de verktyg örtterapeuter använder, det vill säga vår grundläggande kunskap.

Vi studerar olika typer av örtprodukter som är kommersiellt tillgängliga och som omfattar både produkter som är registrerade (25% moms) och icke-registrerade (12% moms). Vi inspekterar hur olika produkter tillverkas, inklusive gröna drinkar, pulveriserade örter i kapslar, alkoholextrakt och fasta extrakt för tabletter. Vi diskuterar för- och nackdelar med de olika produkterna.

Vikten av kvalitet av råvaror betonas:

  • Identifiering
  • Torkning
  • Testning för föroreningar (metaller, bekämpningsmedel, bakterier och mögel)

Du får även lära dej hur du läser en etikett på ett preparat och förstå exakt vad en kapsel eller tablett innehåller.

Örtterapi och matsmältningen

Under utbildningen i örtterapi kommer vi även att studera matsmältningen. God matsmältning är en grundförutsättning för hälsa och friska människor har en god aptit. Det finns en lång och framgångsrik tradition inom örtmedicinen av att behandla många olika typer av matsmältningsproblem.

Även i dag finns många örter för matsmältningsproblem tillgängliga på apoteket, ofta maskerade med roliga namn. Till exempel innehåller Vi-Siblin Plantago ovata som är en ayurvedisk medicin från Indien som används för att reglera tarmfunktion. Den återställer den normala rytmen för tarmen och matar tarmbakterierna.

Symptom på obehag som kommer från buken indikerar vanligtvis vilket av matsmältningsorganen som behöver stöd och det är vanligt att klienter har flera dåligt fungerande matsmältningsorgan.

Till och med matsmältningsproblem som patienten haft i årtionden kan avhjälpas på några månader tack vare att tarmslemhinnan ständigt förnyas och alla delar av matsmältningen är väl försörjda med blod. De flesta födoämnesallergier har sitt ursprung i matsmältningssystemet även om symptomen ligger utanför matsmältningssystemet. Många av de örter som används motverkar parasiter och svamp medan vissa örter är också prebiotika.

Att återställa god matsmältning är en prioriterad behandling för de flesta kroppssjukdomar och många sjukdomar försvinner när matsmältningen är normaliseras. Minst 50% av patienterna behöver hjälp med matsmältningsproblem.

Tid: alla dagar 9.30-17

Plats: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen

Lärare: dr Mic McMullen

Kostnad: 4 950 kr inkl moms

Dokumentation: Kompendier på svenska

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.