Blanda flytande örter

Blanda flytande örter

En kurs för örtterapeuter som är intresserade av att ge sina patienter verksamma örtkombinationer. Med hjälp av örtkombinationer har terapeuter möjlighet att tillverka en individuell beredning för varje patient. Kombinationerna görs av örtextrakt som du köper i större flaskor med de individuella örter du väljer att arbeta med. Du häller sedan upp kombinationen i mindre flaskor.

Fördelar med att blanda flytande örter​

Det finns många fördelar med detta både för både terapeuten och patienten. För terapeuten ökar blandning av enskilda kombinationer kreativitet och flexibilitet. Du säljer inte produkter som finns tillgängliga på internet och som ibland säljs till reducerade priser. För patienten blir det lägre kostnader och minskad förbrukningstid genom att man får sin egen unika blandning.

Under kursen går vi igenom kraven för att kliniken ska vara funktionell och de verktyg som behövs för att komma igång. Allmänna principer för att blanda olika örter kommer att beskrivas och doseringsområden ges. Även produktionen av dina egna etiketter kommer att diskuteras. Flera exempel på framgångsrika kombinationer av örter kommer också att presenteras.

Anmälan

Pris: 850 kr inkl moms

Dokumentation: Kompendium på fil ingår i priset. Utskrivet och hemskickat kostar 100 kr inkl porto.

Lärare: Mic McMullen

Ring gärna om du har frågor!
Du når oss på telefonnummer 08-559 24 170.

För kursanmälan använder du formuläret längst ner efter varje kursbeskrivning eller ringer oss.

Mic McMullen

Lärare

Dr Michael McMullen har en universitetsexamen i percep­tuell psykologi. Därefter ett år in­tern­utbildning och några år som en klinisk audionom vid National Acoustics Labo­ra­tory, Com­mon­wealth Department of Health, Australien.
I Sydney, har han gått Nutrition och Remedial Massage Studier vid Nature Care (1984–1985) och Medicinal Herbalism, med Denis Stewart vid Southern Cross College (1979-1985). Medlem i National Herbalists Association of Australia (NHAA) sedan 1985 .

År 2014 blev Michael Fellow of NHAA för att hedra hans insatser inom fytoterapi (örtmedicin).
I Sverige har han arbetat som massör på olika kurorter runt Siljan, naturterapeut och har en praktik på Hälsoporten i Vasastan sedan 15 år tillbaka.

Michael var rektor och huvudlärare för Fytoterapidelen på Nordiska Närings- och Fyto­terapi­skolan sedan starten 1997. Den skolan har sedan utvecklats och 2012 bytt namn till Nordiskt Närings­center.
År 2002 publicerade han boken Örtmedicin – Naturens Läkande Kraft, som har sålts i över 20 000 exemplar.

Till­sammans med sin fru, Anna, har han grundat Ört­spe­cia­listen AB som levererar ett komplett sortiment av örter som lämpar sig för professionella terapeuter.

Efter många år som en klinisk örterrapeut i Sverige följde han upp sina intressen i chemosensory perception och fyto­terapi med en doktorsexamen vid University of Westminster, London. Hans doktorsavhandling hade titeln “The Impact of Bitter Tastants on the Cardiovascular System”(2012).

Han har publicerat vetenskapliga artiklar om både hjärt-lung integration och om hur bittra smakämnen (koffein, kaffe, gentiana och malört) modifierar postprandiala hemodynamiken.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret här intill. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

Glöm inte att läsa igenom våra anmälningsvillkor.

  • Anmälan är bindande och kursavgiften ska vara betald före kursstart.
  • Avbokning skall ske skriftligen. Efter avbokning erhåller du en avbokningsbekräftelse.
  • Vid avbokning utgår en avbokningsavgift motsvarande 25% av kurspriset.
  • Påbörjade kurser kan inte avbokas.

Missa inte vårt nyhetsbrev.

Missa aldrig några viktiga nyheter eller kampanjer!