Vill du studera örtmedicin? - Nordiskt näringscenter

Kul att du vill lära dig mer om örtmedicin!

BIld av RitaE från PixabayVi på Nordiskt Näringscenter har under åren utbildat hundratals inom örtterapi och örtmedicin. Vi har två parallella utbildningar med olika fokus som börjar årligen. 

Utbildning i örtmedicin

Vår utbildning bygger på kunskapen om folkmedicinens läkeörter. Under vår kurs går vi in på örter som förebygger ohälsa, och andra som behandlar mer akuta eller kroniska symptom. Det är helt fantastiskt hur medicinalväxter, när vi arbetar med dem i dess rena form, kan påverka vår hälsa, både fysiskt, mentalt och psykiskt. Syftet med undervisningen om våra läkeörter är också att bevara den kunskap som håller på att gå förlorad i Sverige, då väldigt många örter blir förbjudna på marknaden eller klassade som läkemedel. Örtmedicinen är folkets medicin, och vi vill göra den tillgänglig för alla.

Under utbildningen varvas teoretisk kunskap med praktisk örtlära. Om vädret tillåter blir det även en dag med praktisk örtkännedom utomhus.

Utbildning i örtterapi

En avancerad utbildning i örtterapi baserad både på den senaste forsk­­ningen och traditionella tillämpningar.

Du lär dig använda 100 olika örter och hur de kan kombineras med medicinska svam­par och närings­­till­skott för varje organsystem.
Varje kurs börjar med en fysiologisk genomgång av kroppens olika system. Där­efter presenteras möjliga orsaker till kroppens dysfunktion, det kan till exem­pel vara miljöfaktorer och näringsbrister.
Sedan följer omfattande beskrivningar av växtbaserade sjukdoms­behand­lin­gar som relateras till användning av olika örter och svampar.

Vilken utbildning är bäst för mig?

Då utbildningarna skiljer sig åt så erbjuder vi alltid kostnadsfri studievägledning så att man väljer rätt utbildning. Fyll i formuläret här nedan så kontaktar vi dig för att svara på eventuella frågor. Samtalet är utan kostnad.

  • Ange om det är någon särskild tid du vill att vi ringer,
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.