Örtmedicin, grundkurs, 30-31 mars 2019

Örtmedicin är den läkemetod som fortfarande används mest i världen. Intresset för växters läkande egenskaper har ökat de senaste åren. Örter har odlats i klosterträdgårdar i många hundra år, och användningen av medicinalväxter är fortfarande den dominerande läkekonsten i många länder.
Vår utbildning bygger på kunskapen om folkmedicinens läkeörter. Under vår kurs går vi in på örter som förebygger ohälsa, och andra som behandlar mer akuta eller kroniska symptom. Det är helt fantastiskt hur medicinalväxter, när vi arbetar med dem i dess rena form, kan påverka vår hälsa, både fysiskt, mentalt och psykiskt. Syftet med undervisningen om våra läkeörter är också att bevara kunskapen som håller på att gå förlorad i Sverige, då väldigt många örter blir förbjudna på marknaden eller läkemedelsklassificerade. Örtmedicinen är folkets medicin, och vi vill göra den tillgänglig för alla.
Läkeväxter finns att köpa både i torkad form och som örtextrakt i flytande form. Givetvis kan du plocka örter själv ute i naturen. Vi lär ut hur du enkelt kan tillverka egen medicin, i form av terapeutiska teer, tinkturer, medicinsk vinäger och mycket annat. Lisa Kock
Under den här introduktionskursen går vi igenom grundläggande kunskaper om örter med tonvikt på nordiska örter och hur de kan användas.

Tid:  Lördag 9.45-17, söndag 9-16
Lärare:  Lisa Kock
Kostnad:  2 900 kr inkl moms
Plats: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen
Dokumentation:  Kompendium på svenska (kostnad 100 kr)
Kursen ingår i utbildningarna till Kost- och Näringsterapeut och i Örtmedicin men kan även studeras separat.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev