Örtterapi: Andning, immunförsvar och inflammation, 22-24 jan 2021 - Nordiskt näringscenter

Örtterapi: Andning, immunförsvar och inflammation, 22-24 jan 2021

Bra andning är viktigt för vår hälsa. Livets andetag samlar syre för transport till alla celler i kroppen och tar bort slaggprodukter i form av koldioxid. Minskad andningskapacitet, oavsett orsak, lungvävnadsskador eller problem i luftflödet (bronkioler och näspassager) leder till minskad energiproduktion och ökad produktion av mjölksyra. Detta ger symptom på trötthet, nedsatt rörlighet, minskad motivation, ångest och störd sömn.

AndningOfta innebär andning intag av luft som innehåller en stor mängd damm, allergener, pollen, bakterier, virus, mögel och luftföroreningar – plus alla toxiner ditt arbete skapar. En snabb och specifik respons krävs av vårt immunsystem för att undvika infektioner och vävnadsskador.

Slem i luftvägarna infångar inkommande otrevligheter och antikropparna i slemmet attackerar inkommande mikroorganismer. Slemmet kan sedan tippas i matsmältningssystemet för att de främmande partiklarna ska förstöras.

Det finns ett brett urval av växtbaserade läkemedel från många kulturer som används för att förbättra andningen och behandla hosta. Det finns också många örter som är användbara för att öka de vita blodkropparnas aktivitet, men få är europeiska, de flesta är från kinesiska och ayurvediska traditioner medan echinacea är från Nordamerika.

Hud, muskler och bindväv blir ofta kroniskt inflammerade när antingen matsmältningsorganen eller avgiftningssystemet inte fungerar som de ska eller när det råder näringsbrist. Följaktligen blir behandling med antingen steroider eller icke-steroida antiinflammatoriska medel till liten nytta för att återställa organens vitalitet och kan försämra den totala hälsan. Att förbättra sin näringsstatus och återställa funktionen hos matsmältnings- och avgiftningssystemen är en bra start.

 

Tid: 9.30-17 alla dagar
Omfattning:
3 dagar
Plats: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen
Lärare: dr Mic McMullen
Kostnad: 5 150 kr inkl moms
Dokumentation: Kompendie ingår i priset.
Även på distans: Det går även att läsa kursen i egen takt via dator, smart telefon eller surfplatta. Det går att lyssna i efterhand, även om du är med på plats.

Kursen ingår i utbildningen i Örtterapi men kan även läsas separat.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • Välj om du vill gå kursen på plats eller på distans.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev