Örtterapi: Hormonsystemet, 27-28 mars 2021 - Nordiskt näringscenter

Örtterapi: Hormonsystemet, 27-28 mars 2021

Liksom nervsystemet, är hormonsystemet ett styrsystem vars signaler ofta börjar i hjärnan. Hypo­talamus och hypofysen producerar primära hormoner som stimulerar perifera organen, såsom sköldkörteln, som i sin tur producerar sekundära hormoner som verkar på kroppsvävnader.

Andra hormoner frisätts som svar på matintag, såsom bukspottkörteln som producerar insulin som respons till stigande blodsocker och magen som producerar gastrin som respons till de aromatiska aminosyrorna i livsmedel. Metaboliskt syndrom betraktas med hänvisning till intag av kolhydrater och i synnerhet farorna med fruktos anges.

Örter och andra tillskott

Behandling av sköldkörtel, binjurar, sköldkörtel, bukspottkörtel och könsorganen med örter och kosttillskott ingår. Vårt mål är att använda örter och näring för att återställa normal funktion i hormonsystemet och ett holistiskt välbefinnande.

Tid: 9.30-17 alla dagar
Omfattning:
3 dagar
Plats: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen
Lärare: dr Mic McMullen
Kostnad: 3 500 kr inkl moms
Dokumentation: Kompendie ingår i priset.
Även på distans: Det går även att läsa kursen i egen takt via dator, smart telefon eller surfplatta. Det går att lyssna i efterhand, även om du är med på plats.

Kursen ingår i utbildningen i Örtterapi men kan även läsas separat.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev