Örtterapi: Kardiovaskulära systemet, 9-10 dec 2017

Blodpropp, hjärtinfarkt och hjärninfarkt är vanliga dödsorsaker, men de förekommer sällan hos yngre.

Det är en bra idé om vi kan skjuta upp dessa typer av händelser så länge som möjligt, trots detta självklara koncept väljer många av oss en livsstil som minskar vår livslängd genom att artärer sätts igen.

För god hälsa, måste cirkulationssystemet ha tillgång till näringsämnen, som finns i stora mängder i frukt, grönsaker och i fisk o skaldjur.

Att förebygga och återställa hälsa i det kardiovaskulära systemet innebär att man använder örter som är rika på flavonoider och saponiner, tillsammans med flera aminosyror och omega 3-fettsyror.

Det medicinska systemet fokuserar på att sänka blodtryck och kolesterol eftersom de har droger som arbetar inom dessa områden. Även om dessa två områden inte bör ignoreras är det viktigt att inte alla människor i samhället behandlas som medelålders, rökande/snusande män.

Det finns många andra viktiga områden, vissa är uppenbara, såsom åderbråck och hemorrojder, medan andra är mindre erkända såsom ödem och klimakteriesvettningar, kronisk trötthet, allmän svaghet och yrsel som ofta beror på ett svagt hjärta medan trötthet efter måltider, dålig aptit och illamående resultat från otillräcklig postprandial hyperemi (blodcirkulation i matsmältningsorganen). Hos de flesta äldre klienter (50–60+) är det vanligt att det kardiovaskulära systemet behöver stöd.

Tid: alla dagar 9.30-17
Lärare: dr Mic McMullen
Kostnad: 3 300 kr inkl moms
Dokumentation: Kompendier på svenska

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.