Örtterapi: Nervsystemet och Hormonsystemet, 16-18 mars 2018

Liksom nervsystemet, är hormonsystemet ett styrsystem vars signaler ofta börjar i hjärnan. Hypotalamus och hypofysen producerar primära hormoner som stimulerar perifera organen, såsom sköldkörteln, som i sin tur producerar sekundära hormoner som verkar på kroppsvävnader.Andra hormoner frisätts som svar på matintag, såsom bukspottkörteln som producerar insulin som respons till stigande blodsocker och magen som producerar gastrin som respons till de aromatiska aminosyrorna i livsmedel.

Sedan är det tonåringarnas favoriter: könshormonerna som uppmuntrar oss att producera nästa generation. Naturligtvis är alla hormonproducerande körtlar beroende av tillräcklig näring och körtlarna kan ha nedsatt funktion när maten är dålig eller när stressen är kroniskt förhöjd.

Örtterapi för att återställa nervsystemet

Efter en period av stress måste de höga nivåerna av stresshormoner brytas ner innan vi kan känna lugn. Naturligtvis är det levern som bryter ner hormoner både stresshormoner och könshormoner. Det innebär att god hormonell kontroll är beroende av en väl fungerande lever. Denna interaktion mellan två olika system visar att de olika kroppssystemen är integrerande och varför de medicinska läkemedel som blockerar funktioner inte leder till normal funktion utan snarare till ett livslångt beroende av läkemedel som ofta ger betydande biverkningar.

Vårt mål är att använda örter och näring för att återställa normal funktion och ett holistiskt välbefinnande.

Tid: alla dagar 9.30-17

Plats: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen
Lärare: dr Mic McMullen
Kostnad: 4 950 kr inkl moms
Dokumentation: Kompendier på svenska

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.