Örtterapi: Nervsystemet, 16-17 mars 2019

Eftersom dåliga saker har drabbat människor under alla tider, har människor byggt upp en kunskapsbas av örter som hjälper till att återställa psyket. Några av de mest kända örterna är europiska: johannesört och valeriana.

Tills nyligen vår förståelse hur örter påverkade hjärnaktivitet har baserats på kliniskbehandlingar eller deras effekt på olika neurotransmittorer i provrör. Ingen av dessa tekniker har förbättrat vår förståelse av växtbaserade behandlingar.

Denna kurs kommer att beskriva resultaten från den tyska farmakologen Wilfried Dimpfel som har analyserat förändringar i EEG-vågor på grund av intag av sinnsförändrande ämnen hos både råttor och människor. Dessa läkemedel innefattar både läkemedel och örter.

Valeriana och humle men inte passiflora framkalla ett förändringsmönster som liknar det som uppstår med sömn. Rutin och quercetin inducerar ett förändringsmönster som liknar Johannesört. Ginkgo och guarana framkalla ett förändringsmönster som liknar koffein. Med denna kunskap blir förskrivning av örtmedicinering mer exakt och användningen kan breddas.

En annan viktig faktor är att under stressperioder uppstår näringsbrister och dessa behöver åtgärdas. I synnerhet är aminosyra brister sannolikt eftersom neurotransmittorer är baserade på aminosyror.

Tid: alla dagar 9.30-17
Plats: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen
Lärare: dr Mic McMullen
Kostnad: 3 300 kr inkl moms
Dokumentation: Kompendier ingår i priset

Även på distans!

Du kan även följa kursen från din dator, du ser presentationen och kan höra läraren. Kontakta oss för mer information.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • Välj om du vill gå kursen på plats eller på distans.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev