Örtterapi: Introduktion och Matsmältning, 25-27 september 2020 - Nordiskt näringscenter

Örtterapi: Introduktion och Matsmältning, 25-27 september 2020

Vi börjar med en introduktion till språket och de verktyg örtterapeuter använder, det vill säga vår
grundläggande kunskap.
Vi studerar olika typer av örtprodukter som är kommersiellt tillgängliga och som omfattar både produkter som är registrerade (25% moms) och icke-registrerade (12% moms). Vi inspekterar hur olika produkter tillverkas, inklusive gröna drinkar, pulveriserade örter i kapslar, alkoholextrakt och fasta extrakt för tabletter. Vi diskuterar för- och nackdelar med de olika produkterna.

MageVi kommer även att studera matsmältningen. God matsmältning är en grundförutsättning för hälsa och friska människor har en god aptit. Det finns en lång och framgångsrik tradition inom örtmedicinen av att behandla många olika typer av matsmältningsproblem.

Örter och kost

Förutom att lära sig användningen av örter för att behandla matsmältningsproblem noteras relevanta näringsbehov och dieter. Denna modell följs genom hela träningen och i vissa fall kan kosttillskott vara att föredra framför örter. Örtbehandlingar är mest effektiva när patienterna har en bra näringsstatus.

Digestionen av en måltid tar vanligtvis mellan 2 och 5 timmar och kräver ett ökat blodflöde i matsmältningsorganen. Under de senaste 20 åren har det upptäckts att olika livsmedelsgrupper kräver olika blodflöden för matsmältningen. Med denna moderna kunskap kan vi modifiera och förbättra traditionell användning av örter. Särskild vikt läggs vid att behandla matsmältningsproblem med diabetes och äldre (50+ år).

Önskade och oönskade mikroorganismer

Många har problem med tjocktarmen, inklusive problem som orsakas av parasiter. Tarmsystemet innehåller över 400 000 olika typer av mikroorganismer som ger bränsle för tjocktarmsaktivitet. Inte förvånande många växtbaserade behandlingar har utvecklats för att ta bort parasiter och återställa normal funktion och en normal mikrobiota.

Tid: 9.30-17 alla dagar
Omfattning:
3 dagar
Plats: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen
Lärare: dr Mic McMullen
Kostnad: 5 150 kr inkl moms
Dokumentation: Kompendie ingår i priset.
Även på distans: Det går även att läsa kursen i egen takt via dator, smart telefon eller surfplatta. Det går att lyssna i efterhand, även om du är med på plats.

Kursen ingår i utbildningen i Örtterapi men kan även läsas separat.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev