Jod – den bortglömda mineralen

Vi behöver jod, inte bara för sköldkörteln!

Var tionde kvinna över 20 år behandlades under 2020 för underfunktion i sköldkörteln, vilket till stor del beror på jodbrist men som skolmedicinen behandlar med levaxin.

Jod är helt nödvändigt för alla organ i kroppen inte bara sköldkörteln. Idag äter många människor havssalt och bergssalt som inte har jod tillsatt, vilket ger jodbrist. 

Hur får vi i oss jod?

I kursen går vi igenom vilket salt som är bra, hur man kan ta jod, i vilken form och dosering. 

Jodbrist hos kvinnor och män

Östrogen gör det svårare för kroppen att ta upp jod, vilket förklarar varför sköldkörtelsjukdom är är vanligare hos kvinnor än hos män. 

Biokemi och koppling till sjukdomar

Vi går igenom biokemin hur autoimmun sköldkörtelsjukdom fungerar. Hur jod påverkar ADD/ADHD, MS, fibromyalgi, hypotyreos, brösthälsa, cancer, graviditet m.m.

Trött och frusen?

Att vara trött, frysa och ha låg kroppstemperatur under 36,6 celcius är tydliga tecken på låg ämnesomsättning och att jodbrist föreligger. I 180 år har man på ett säkert och effektivt sätt behandlat sköldkörtelsjukdom både hypertyreos och hypotyreos med jod. 

Lär dig du också. Gå kursen.

Anmälan

Kursen är inspelad, du kan ta del av den när du vill. Du kan också repetera kursen flera gånger utan extra kostnad.

Pris: 320 kr inkl moms. 

Kompendium: Finns att ladda ner, vill du ha det utskrivet och hemskickat kostar det 100 kr.

Lärare: Sofie Röjder, dipl Kost- och Näringsterapeut

Jag har ett stort intresse för ny kunskap och har precis bytt yrkesbana från arbetsterapeut till näringsterapeut och startat företaget Cellulär Hälsa Nyköping AB. Detta efter ca 10 års studier på engelska av alternativmedicin.

Jag vill förstå grundorsakerna till autism, ME/CFS,MS, cancer, sköldkörtelproblem, kronisk borrelia och andra sjukdomar. Det börjar alltid på cellnivå därav namnet på företaget, Cellulär Hälsa.

Att få använda ortomolekylär medicin och örtmedicin som behandling är så effektivt och spännande att arbeta med. Det är ynnest att få följa människor på sin resa mot ett friskare liv.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret här intill. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger.

Glöm inte att läsa igenom våra anmälningsvillkor.

  • Anmälan är bindande.
  • Kursavgiften ska vara betald före kursstart.
  • Uteblir du från kursen utan att avboka utgår hel kursavgift.

Missa inte vårt nyhetsbrev.

Missa aldrig några viktiga nyheter eller kampanjer!