Gentiana
Schemalagd kurs

Örtterapi, Matsmältningssystemet 14-15 okt 2023

Läs mer & köp

Matsmältningen är grunden för hälsan!

Förutom att lära sig användningen av örter för att behandla matsmältningsproblem noteras relevanta näringsbehov och dieter. Denna modell följs genom hela träningen och i vissa fall kan kosttillskott vara att föredra framför örter. Örtbehandlingar är mest effektiva när patienterna har en bra näringsstatus.

Anmäl dig

Om kursen

Matsmältningen, digestionen, av en måltid tar vanligtvis mellan 2 och 5 timmar och kräver ett ökat blodflöde i matsmältningsorganen.

Under de senaste 20 åren har det upptäckts att olika livsmedelsgrupper kräver olika blodflöden för matsmältningen. Med denna moderna kunskap  i grunden kan vi modifiera och förbättra traditionell användning av örter.

Särskild vikt läggs vid att behandla matsmältningsproblem i samband med diabetes och  matsmältning för personer som är 50 år och äldre.

Matsmältningssystemet

Många har problem med tjocktarmen, inklusive problem som orsakas av parasiter. Tarmsystemet innehåller över 400 000 olika typer av mikroorganismer som ger bränsle för tjocktarmsaktivitet. Inte förvånande många växtbaserade behandlingar har utvecklats för att ta bort parasiter och återställa normal funktion och en normal mikrobiota.

Lärare

Mic McMullen

Dr Michael McMullen

Dr Michael McMullen, doktor i örtmedicin

Köp kursen

För att anmäla dig fyller du i formuläret här intill. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

Glöm inte att läsa igenom våra anmälningsvillkor.

När: Lördag 9.45-17, söndag 9-16

Var: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen

Pris: 3 500 kr inkl moms.

Kursmaterial: Kompendium ingår i priset.

Förkunskaper: Grundläggande kunskaper om örtmedicin, t ex den här kursen: Örtterapi – Introduktion 13 oktober. Introduktionskursen går även att läsa på distans: Örtterapi – Introduktion.

Kursen ingår i utbildningarna Örtterapi samt Näringsterapeut men kan även läsas separat.

Kontakta oss om du har några frågor, tel 08-559 24 170 eller info@naringscenter.se

Anmäl dig

Pris: 3 500,00 kr
Ta del av våra köpevillkor