Labbtester
Inspelad kurs

Skolmedicinska labbtester

Läs mer & köp

Skolmedicinska labbtester, Distanskurs​

Under senare år har skolmedicinska labtester blivit alltmer tillgängliga. Från att både analysbeställning och svarstolkning tidigare låg på läkarens ansvar, kan man nu själv välja analyser. Klokt val av analyser och korrekt svarstolkning kräver kunskaper i laboratoriemedicin. Vad är skillnaden mellan referensintervall och gränsvärden? Varför kan vara sjuk även om analysresultatet visar normalvärden, och varför kan man vara frisk trots att resultatet är utanför det normala? Fallgroparna är många.

Anmäl dig

Om kursen

Vi går igenom styrkor och svagheter hos de olika labtesterna. Man lär sig hur olika labsvar tolkas, med fokus på hur de reflekterar patientens näringsstatus. Blodbrist (anemi) beror ofta på brist på järn eller B-vitaminer, och det finns många olika labtester att välja bland. På kursen diskuterar vi även tester som avspeglar organfunktion (hjärta, njurar och lever).  Koagulationsstatus och inflammationsstatus är andra viktiga områden. I många fall kan vi med olika labanalyser följa de biokemiska förändringarna som sker vid olika nutritionsbehandlingar.

Lärare

Torbjörn Åkerfeldt

Torbjörn Åkerfeldt

Överläkare

Köp kursen

Distans: Du följer kursen från din dator, du ser presentationen och hör läraren. Du kan börja när du vill och har tillgång till inspelningarna i två år.

Pris: 3 200 kr inkl moms

Dokumentation: Kompendier på svenska finns att ladda ner som pdf. Vill du ha det utskrivet och hemskickat kostar det 100 kr.

Lärare: Torbjörn Åkerfeldt

Kursen ingår i utbildningen till Kost- och Näringsterapeut men kan även läsas separat.

Kontakta oss om du har några frågor, tel 08-559 24 170 eller info@naringscenter.se

Anmäl dig

Ta del av våra köpevillkor