Utbildningar

Medicinsk Aromaterapi

Medicinsk Aromaterapi

Aromaterapi betyder ”att läka via doften”, men innebär också kanske till ännu stör­re utsträckning att vi läker via huden, då huden absorberar allt vi smörjer den med. De eteriska oljorna – som är helt rena, naturliga växt­extrakt – har förmågan att påverka inte bara huden lokalt, utan även hela hormonsystemet, muskula­turen, cirkulationen, matsmältningen och de inre organen.

Godkänd utbildning

Utbildningen är godkänd av Komplementärmedicinska Riksförbundet. Utbildningen är även godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund om du kompletterar med kurserna Kroppen – En introduktion och Att arbeta som terapeut eller har motsvarande kunskaper sedan tidigare.

Lisa Kock

Medicinsk Aromaterapi

För att nå ut med kunskapen om de starka medicinska effekterna har vi döpt om aroma­terapi till medicinsk aromaterapi, det gör det tydligare att det är en del av örtmedicinen. I denna utbildning lär vi oss om hur vi använder oljorna för olika psykiska, mentala och fysiska besvär. Du kommer få kunskap och inspiration till att börja använda dig av eteriska och vegetabiliska oljor som en självklar del av ditt husapotek. Och mycket mycket mer. Kunskapen om eteriska oljor är också ett fantastiskt komplement till dig som redan jobbar som kroppsterapeut, för att ytterligare kunna fördjupa dina behand­lin­gar.

Grundkurs i Medicinsk Aromaterapi

Introduktion av aromaterapi och presentation av eteriska oljor. Vi lär oss om fram­ställningsmetoder, historik med mera. Även metoder för hembehandling och förslag på oljor till husapoteket. Genomgång av begreppet hälsa och hur vi kan påverka helhetshälsan med de metoder som ingår i Aromaterapeut-utbildningen. Presentation av chakrasystemet och djupdykning i hur man balanserar första chakrat. Introduktion av ayurveda och kopplingen till aromaterapin. Ansiktsmassage, praktisk tillämpning. Grundkursen ingår även i den längre utbild­nin­gen till Medi­cinsk Aromaterapeut.

3 block

Utbildningen består av tre block, varje block består av fem dagar, fredag till söndag. Under de tre blocken kommer vi bland annat att ta upp följande moment.

De eteriska oljornas kemi, och hur verksamma ämnen i örter och eterisk olja på olika sätt påverkar kropp och psyke. Genomgång av matsmältningsapparaten, inlärning av mag- och ryggmassage och behand­ling med passande örter och oljor. Presentation av örttinkturer. Genomgång av andra och tredje chakrat med tillhörande förslag på eterisk olja. Effekten av aromaterapi på vår hud och hur vi kan tillverka egna potenta serum för ansiktsvård och produkter för olika typer av hud problem. Vi studerar vegetabiliska oljor och deras unika effekter och även hydrolater för både in- och utvärtes medicinsk behandling. Vi tillverkar massageoljor, fotsalter och ansiktsmasker. Genomgång av tredje och fjärde chakrat samt inlärning av aromaterapi­massa­gen som helhet och hur den påverkar muskler, cirkulation och lymfsystem. Vi skapar kundkort och lär oss ställa anamnes, och övar in vilka oljor som kan vara kon­tra­indikerade för olika sjukdomar och tillstånd. Aroma Zonterapi, som är en helt separat terapeutisk behandling där vi använder oss av rena eteriska oljor direkt på fötternas ref­lex­zoner för att effektivt påverka de inre organen. Vi lär oss om hur eteriska oljor och våra olika massage-metoder påverkar hormonsystemet. Presentation av femte, sjätte och sjunde chakrat med tillhörande oljor. Fördjupning av Aromaterapi enligt Ayurveda. På det sista steget blir det ett skriftligt prov, massageprov och diplomering.

Anmälan

När du har anmält dig till grundkursen eller om du redan har gått grundkursen anmäler du dig till hela utbildningen i formuläret längst ner på den här sidan.

Yrkesutbildning i medicinsk aromaterapi, aromamassage och aromazonterapi

Efter grundkursen kan du fortsätta med en komplett utbildning. Under utbildningen får du de verktyg du behöver för att kunna arbeta med medicinsk aromaterapi och massage. För att erhålla diplom krävs även att man gör praktikbehandlingar utanför skolan, 20 st i aroma­massage och 10 st i aromazonterapi.

Priser

Grundkurs i medicinsk aromaterapi: 3 100 kr inkl moms
Block 1-3:  28 000 kr inkl moms
Avbetalning: 6 avbetalningar á 4 650 kr
Kompendier:  100 kr/kurs

Datum

Genom att delta i alla 6 stegen och göra skrivningar erhåller du ett diplom i örtterapi. Det är en skrivning per steg, skrivningarna göra på internet.På plats eller på distans

Lärare

Vill du ha gratis studievägledning?

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret här intill. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. 

Glöm inte att läsa igenom våra anmälningsvillkor.

  • Anmälan är bindande och kursavgiften ska vara betald enligt betalningsplan.
  • Avbokning skall ske skriftligen. Efter avbokning erhåller du en avbokningsbekräftelse.
  • Vid avbokning utgår en avbokningsavgift motsvarande 25% av terminspriset.
  • Vid senare avbokning än 14 dagar före terminsstart utgår en avbokningsavgift motsvarande 50% av terminspriset.
  • Vid avbokning senare än 24 timmar före terminsstarten utgår hel terminsavgift.
  • Uteblir du från utbildningen utan att avboka utgår hel terminsavgift.
  • Full återbetalning sker om utbildningen ställs in eller flyttas till annat datum.
  • Ingen kompensation för ökade kostnader för resa eller logi utbetalas vid eventuella ändringar i schemat.
  • Kurslitteratur/Kursmaterial tillkommer på angivna kurspriser.
  • Mat och logi ingår ej i angivna priser

Missa inte vårt nyhetsbrev.

Missa aldrig några viktiga nyheter eller kampanjer!

Lisa Kock

Lärare i Medicinsk Aromaterapi

“Jag gick en grundkurs i aromaterapi på Axelsons Gymnastiska Institut för över 20 år sedan, och sedan dess har jag använt eteriska oljor varje dag; i hudvård, hårvård, i mina städprodukter, som insektsmedel, i bad­karet och på hund­ratals andra sätt. Jag jobbar som medicinsk aroma­terapeut och använder även eteriska och vegetabiliska oljor varje dag i mitt yrke. För att nå ut med kunskapen om just de starkt medicinska effekterna har jag döpt om ”aromaterapi” till ”medicinsk aromaterapi”, för att göra den till en del av ört­medici­nen.”

Lisa Kock