Örtterapi: Introduktion

Grundläggande om örter

Vi studerar olika typer av örtprodukter som är kommersiellt tillgängliga och som omfattar både produkter som är registrerade och icke-registrerade. Vi inspekterar hur olika produkter tillverkas, inklusive gröna drinkar, pulveriserade örter i kapslar, alkoholextrakt och fasta extrakt för tabletter. Vi diskuterar för- och nackdelar med de olika produkterna.

Mic McMullen

Att välja beredningsform

När man arbetar med örtmedicin är det viktigt att förstå skillnaden mellan de olika beredningsformerna.

Det är inte samma effekt om man plockar en ört, torkar och göra te på den som om man gör en tinktur (drar ut aktiva ämnen med alkohol), eterisk olja eller någon annan beredningsform.

Terminologi

För att tillgodogöra sig forskningsartiklar och böcker om örtmedicin är det viktigt att behärska den aktuella terminologin  Vad är ett extrakt, en tinktur, ett utdrag och så vidare.

Under den här kursen lägger vi en stabil grund för vidare studier av örtmedicin.

En kopp te med älggräs
Älggräs passar bra som örtte

Anmälan

Inspelad distanskurs: Du tar del av kursen via vår kursportal. Du hör läraren och ser presentationen. Du kan lyssna flera gånger, spola fram och tillbaka. Kursen består av tre dagar.

Kursen beräknas vara kl 15 september 2021.

Pris: 1 750 kr inkl moms. 

Kursmaterial: Kompendium ingår, skickas ut i samband med anmälan

Kursen ingår i utbildningarna Örtterapi samt Ört- och Näringsterapeut men kan även läsas separat.

Ring gärna om du har frågor!
Du når oss på telefonnummer 08-559 24 170.

För kursanmälan använder du formuläret här nedan.

 

Lärare

Dr Michael McMullen har en universitetsexamen i perceptuell psykologi. Därefter ett år internutbildning och några år som en klinisk audionom vid National Acoustics Laboratory, Commonwealth Department of Health, Australien. I Sydney, har han gått Nutrition och Remedial Massage Studier vid Nature Care (1984–1985) och Medicinal Herbalism, med Denis Stewart vid Southern Cross College (1979-1985). Medlem i National Herbalists Association of Australia (NHAA) sedan 1985.

År 2014 blev Michael Fellow av NHAA för att hedra hans insatser inom fytoterapi (örtmedicin).

I Sverige har han arbetat som massör på olika kurorter runt Siljan, naturterapeut och har en praktik på Hälsoporten i Vasastan sedan 15 år tillbaka. Michael var rektor och huvudlärare för Fytoterapidelen på Nordiska Närings- och Fytoterapiskolan sedan starten 1997. Den skolan har sedan utvecklats och 2012 bytt namn till Nordiskt Närings center. 

År 2002 publicerade han boken Örtmedicin ‐ Naturens Läkande Kraft, som har sålts i 20 000 exemplar.

Tillsammans med sin fru, Anna, har han grundat Örtspecialisten AB som levererar ett komplett sortiment av örter som lämpar sig för professionella terapeuter.

Efter många år som en klinisk örterrapeut i Sverige följde han upp sina intressen i chemosensory perception och fytoterapi med en doktorsexamen vid University of Westminster, London. Hans doktors avhandling hade titeln “The Impact of Bitter Tastants on the Cardiovascular System” (2012).

Han har publicerat vetenskapliga artiklar om både hjärt-lung integration och om hur bittra smakämnen (koffein, kaffe, gentiana och malört) modifierar postprandiala hemodynamiken.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret här intill. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

Glöm inte att läsa igenom våra anmälningsvillkor.

  • Anmälan är bindande och kursavgiften ska vara betald enligt betalningsplan.
  • Avbokning skall ske skriftligen.
  • Efter avbokning erhåller du en avbokningsbekräftelse.
  • Full återbetalning sker om utbildningen ställs in eller flyttas till annat datum och du inte kan eller vill delta vid de nya datumen.
  • Påbörjade distanskurser återbetalas inte.

Missa inte vårt nyhetsbrev.

Missa aldrig några viktiga nyheter eller kampanjer!