Örtterapi, Matsmältingssystemet

Matsmältningen är grunden för hälsan!

Förutom att lära sig användningen av örter för att behandla matsmältningsproblem noteras relevanta näringsbehov och dieter. Denna modell följs genom hela träningen och i vissa fall kan kosttillskott vara att föredra framför örter. Örtbehandlingar är mest effektiva när patienterna har en bra näringsstatus.

Digestionen av en måltid tar vanligtvis mellan 2 och 5 timmar och kräver ett ökat blodflöde i matsmältningsorganen.

Under de senaste 20 åren har det upptäckts att olika livsmedelsgrupper kräver olika blodflöden för matsmältningen. Med denna moderna kunskap  i grunden kan vi modifiera och förbättra traditionell användning av örter.

Särskild vikt läggs vid att behandla matsmältningsproblem i samband med diabetes och  matsmältning för personer som är 50 år och äldre.

Många har problem med tjocktarmen, inklusive problem som orsakas av parasiter. Tarmsystemet innehåller över 400 000 olika typer av mikroorganismer som ger bränsle för tjocktarmsaktivitet. Inte förvånande många växtbaserade behandlingar har utvecklats för att ta bort parasiter och återställa normal funktion och en normal mikrobiota.

Matsmältningssystemet

Anmälan

Inspelad distanskurs: Du tar del av kursen via vår kursportal. Du hör läraren och ser presentationen. Du kan lyssna flera gånger, spola fram och tillbaka. Kursen består av tre dagar.

Kursen beräknas vara kl 15 oktober 2021.

Pris: 3 500 kr inkl moms. 

Kursmaterial: Kompendium ingår, skickas ut i samband med anmälan

Kursen ingår i utbildningarna Örtterapi samt Ört- och Näringsterapeut men kan även läsas separat.

Ring gärna om du har frågor!
Du når oss på telefonnummer 08-559 24 170.

För kursanmälan använder du formuläret här nedan.

Mic McMullen

Lärare

Dr Michael McMullen har en universitetsexamen i perceptuell psykologi. Därefter ett år internutbildning och några år som en klinisk audionom vid National Acoustics Laboratory, Commonwealth Department of Health, Australien. I Sydney, har han gått Nutrition och Remedial Massage Studier vid Nature Care (1984–1985) och Medicinal Herbalism, med Denis Stewart vid Southern Cross College (1979-1985). Medlem i National Herbalists Association of Australia (NHAA) sedan 1985.

År 2014 blev Michael Fellow av NHAA för att hedra hans insatser inom fytoterapi (örtmedicin).

I Sverige har han arbetat som massör på olika kurorter runt Siljan, naturterapeut och har en praktik på Hälsoporten i Vasastan sedan 15 år tillbaka. Michael var rektor och huvudlärare för Fytoterapidelen på Nordiska Närings- och Fytoterapiskolan sedan starten 1997. Den skolan har sedan utvecklats och 2012 bytt namn till Nordiskt Närings center. 

År 2002 publicerade han boken Örtmedicin ‐ Naturens Läkande Kraft, som har sålts i 20 000 exemplar.

Tillsammans med sin fru, Anna, har han grundat Örtspecialisten AB som levererar ett komplett sortiment av örter som lämpar sig för professionella terapeuter.

Efter många år som en klinisk örterrapeut i Sverige följde han upp sina intressen i chemosensory perception och fytoterapi med en doktorsexamen vid University of Westminster, London. Hans doktors avhandling hade titeln “The Impact of Bitter Tastants on the Cardiovascular System” (2012).

Han har publicerat vetenskapliga artiklar om både hjärt-lung integration och om hur bittra smakämnen (koffein, kaffe, gentiana och malört) modifierar postprandiala hemodynamiken.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret här intill. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

Glöm inte att läsa igenom våra anmälningsvillkor.

  • Anmälan är bindande och kursavgiften ska vara betald enligt betalningsplan.
  • Avbokning skall ske skriftligen.
  • Efter avbokning erhåller du en avbokningsbekräftelse.
  • Full återbetalning sker om utbildningen ställs in eller flyttas till annat datum och du inte kan eller vill delta vid de nya datumen.
  • Påbörjade distanskurser återbetalas inte.

Missa inte vårt nyhetsbrev.

Missa aldrig några viktiga nyheter eller kampanjer!