Iridologi (irisanalys), Karlstad

Utbildning inleds 11-13 okt 2019

Behöver du fler redskap för att bättre förstå hälsan hos dina klienter? Irisdiagnos är en metod som ger goda insikter och som används av många terapeuter världen över. Välkommen till en internationellt godkänd utbildning!

Iridologi (kallas ibland irisdiagnos eller irisanalys) är en metod där man tittar efter förändringar i iris och till viss del också i skleran (ögonvitan). Dessa kan ge oss information om hur vi mår i olika delar av kroppen och vilka delar som är starka respektive svaga.


Det är viktigt att tänka på metoden som en analytisk metod snarare än en diagnostisk. Förr såg man sjukdomar idag ser man tendenser. Vi vet idag att man inte alltid ser en sjukdom i ett organ utan man ser snarare en svaghet eller en tendens. Därmed kan sjukdomen ha ägt rum, äga rum just nu eller kanske uppkomma först längre fram i tiden. Allt beroende på hur gammal personen vi gör analysen på är och hur den har levt sitt liv. De förändringar man ser behöver alltså inte bero på sjukdom utan kan bero på en svaghet/tendens/ benägenhet som i längden kan leda till sjukdom om man inte vidtar åtgärder.

Genom irisen ser vi tecken på genetiska tendenser som kan komma att påverka en individs hälsa.

Utbildning godkänd av IIPA – International Iridology Practitioners Association

Irisdiagnostik enligt IIPA är en komplett kurs som gör att man kan certifiera sig hos IIPA så som Irisdiagnostiker. IIPA är en världsomspännande organisation som jobbar för en standardisering av Irisdiagnostiken och som håller sig väl uppdaterad om de senaste forskningsresultaten.

Kursen består av 2 tillfällen om tre dagar vardera där teori varvas med praktik. Tillfälle finns därefter för att ta en tentamen som leder till Certifiering hos IIPA. I kurspriset ingår studentmedlemsavgiften till IIPA för det första året.

Vi lär oss om strukturer och färger i iris och dess olika betydelser. Vi tittar på pupillens form och bekantar oss även med tecken som syns i skleran (ögon vitan).
Iriskartor och deras reaktionsfält studeras och exempelbilder förtydligar dessa områden ytterligare.

I slutet av kursen går vi också igenom ett antal patientfall tillsammans där det finns tillfälle att öva på sina nya färdigheter. Gott om tid ges att titta på ögonen bland andra kursdeltagare för referens och övning. Vi studerar även olika sorters tecken och hur man skiljer dem åt.

Information

Steg 1: Fredag 11 – söndag 13 oktober (3 dagar)
Steg 2:
Fredag 17 – söndag 19 januari (3 dagar)
Tid: Fredag 13-20, lördag 9-18, söndag 9-17
Lärare: Emil Bewö
Kostnad: 8 650 kr inkl moms (2 avbetalningar på 4 325 kr), studentmedlemsskap i IIPA ingår.
Plats: Egenvårdspoolen, Pumpgatan 2 A, Karlstad
Dokumentation Omfattande kompendier i elektronisk form på svenska ingår i priset
Internationell certifiering Utbildningen är godkänd av IIPA (International Iridology Practioners Association), det betyder att du efter avslutad utbildning kan genomgå certifieringsprov. Det kostar 3 500 kr och inkluderar ett års medlemskap i IIPA.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev