Medicinsk Aromaterapi, utbildning inleds 5-6 maj 2018

Aromaterapi betyder ”att läka via doften”, men innebär också kanske till ännu större utsträckning att vi läker via huden, då huden absorberar allt vi smörjer den med. De eteriska oljorna – som är helt rena, naturliga växt­extrakt – har förmågan att påverka inte bara huden lokalt, utan även hela hormonsystemet, muskulaturen, cirkulationen, matsmältningen och de inre organen.

Lisa Kock

Jag gick en grundkurs i aromaterapi på Axelsons Gymnastiska Institut för över 20 år sedan, och sedan dess har jag använt eteriska oljor varje dag; i hudvård, hårvård, i mina städprodukter, som insektsmedel, i bad­karet och på hund­ratals andra sätt. Jag jobbar som medicinsk aroma­terapeut och använder även eteriska och vegetabiliska oljor varje dag i mitt yrke. För att nå ut med kunskapen om just de starkt medicinska effekterna har jag döpt om ”aromaterapi” till ”medicinsk aromaterapi”, för att göra den till en del av ört­medici­nen.  Lisa Kock, lärare i Medicinsk Aromaterapi

Medicinsk Aromaterapi

I denna utbildning lär vi oss om hur vi använder oljorna för olika psykiska, mentala och fysiska besvär. Du kommer få kunskap och inspiration till att börja använda dig av eteriska och vegetabiliska oljor som en självklar del av ditt husapotek. Och mycket mycket mer. Kunskapen om eteriska oljor är också ett fantastiskt komplement till dig som redan jobbar som kroppsterapeut, för att ytterligare kunna fördjupa dina behand­lin­gar.

Grundkurs i Medicinsk Aromaterapi 5-6 maj

Kursen ges vid två tillfällen, välj det som passar bäst. Introduktion av aromaterapi och presentation av eteriska oljor. Vi lär oss om fram­ställningsmetoder, historik med mera. Även metoder för hembehandling och förslag på oljor till husapoteket. Genomgång av begreppet hälsa och hur vi kan påverka helhetshälsan med de metoder som ingår i Aromaterapeut-utbildningen. Presentation av chakrasystemet och djupdykning i hur man balanserar första chakrat. Introduktion av ayurveda och kopplingen till aromaterapin. Ansiktsmassage, praktisk tillämpning. Grundkursen ingår även i den längre utbild­nin­gen till Medi­cinsk Aromaterapeut.

Yrkesutbildning i medicinsk aromaterapi, aromamassage och aromazonterapi

Efter grundkursen kan du fortsätta med en komplett utbildning. Under utbildningen får du de verktyg du behöver för att kunna arbeta med medicinsk aromaterapi och massage. För att erhålla diplom krävs även att man gör praktikbehandlingar utanför skolan, 20 st i aromamassage och 10 st i aromazonterapi.

Block 1, 5 – 9 september, onsdag-söndag

Vi studerar de eteriska oljornas kemi, och hur verksamma ämnen i örter och eterisk olja på olika sätt påverkar kropp och psyke. Genomgång av matsmältningsapparaten, inlärning av mag- och ryggmassage och behandling med passande örter och oljor. Presentation av örttinkturer. Genomgång av andra och tredje chakrat med tillhörande förslag på eterisk olja.

Block 2, 10 – 14 november, lördag-onsdag

Denna vecka handlar om effekten av aromaterapi på vår hud och hur vi kan tillverka egna potenta serum för ansiktsvård och produkter för olika typer av hud problem. Vi studerar vegetabiliska oljor och deras unika effekter och även hydrolater för både in- och utvärtes medicinsk behandling. Vi tillverkar massageoljor, fotsalter och ansiktsmasker. Genomgång av tredje och fjärde chakrat samt inlärning av aromaterapi­massa­gen som helhet och hur den påverkar muskler, cirkulation och lymfsystem. Vi skapar kundkort och lär oss ställa anamnes, och övar in vilka oljor som kan vara kontraindikerade för olika sjukdomar och tillstånd.

Block 3, 28 nov – 2 dec, onsdag-söndag

Vi repeterar helkroppsmassagen och lär oss sedan Aroma Zonterapi, som är en helt separat terapeutisk behandling där vi använder oss av rena eteriska oljor direkt på fötternas reflexzoner för att effektivt påverka de inre organen. Vi lär oss om hur eteriska oljor och våra olika massage-metoder påverkar hormonsystemet. Presentation av femte, sjätte och sjunde chakrat med tillhörande oljor. Fördjupning av Aromaterapi enligt Ayurveda. Skriftligt prov, massageprov och diplomering.

Priser

Grundkurs i medicinsk aromaterapi: 2 850 kr inkl moms

Block 1-3:  25 950 kr inkl moms (3 avbetalningar á 8 650 kr)

Kompendier:  100 kr/kurs

Övrig information

Tider för grundkurs:  Lördag 9.45-17, söndag 9-16

Tider för block 1-3:  Onsdag – Lördag 10-17, Söndag 10-16

Plats:  Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.