Örtmedicin, Stockholm

Utbildning inleds i 30-31 mars 2019

Örtmedicin, eller fytoterapi som det också kallas, är den läkemetod som fortfarande används mest i världen. Intresset för växters läkande egenskaper har ökat de senaste åren. Örter har odlats i klosterträdgårdar i många hundra år, och användningen av medicinalväxter är fortfarande den dominerande läkekonsten i många länder.

Vår utbildning bygger på kunskapen om folkmedicinens läkeörter. Under vår kurs går vi in på örter som förebygger ohälsa, och andra som behandlar mer akuta eller kroniska symptom. Det är helt fantastiskt hur medicinalväxter, när vi arbetar med dem i dess rena form, kan påverka vår hälsa, både fysiskt, mentalt och psykiskt. Syftet med undervisningen om våra läkeörter är också att bevara den kunskap som håller på att gå förlorad i Sverige, då väldigt många örter blir förbjudna på marknaden eller klassade som läkemedel. Örtmedicinen är folkets medicin, och vi vill göra den tillgänglig för alla.

Läkeväxter finns att köpa både i torkad form, som örtextrakt, tinktur, i tabletter och kapslar. Givetvis kan du plocka örter själv ute i naturen. Vi lär ut hur du enkelt kan tillverka egen örtmedicin, i form av terapeutiska teer, tinkturer, medicinsk vinäger och mycket annat.

Under utbildningen varvas teoretisk kunskap med praktisk örtlära. Om vädret tillåter blir det även en dag med praktisk örtkännedom utomhus.

Lisa Kock

Utbildningen i örtmedicin består av

Grundkurs 30-31 mars 2019
Örter för matsmältning och ämnesomsättning, 27-28 april 2019
Örter mot Stress utbrändhet och depression, 11-12 maj 2019
Örter för lust, fertilitet, graviditet och barn, 25-26 maj 2019
Örter mot Värk, smärta och inflammation, 8-9 juni 2019

Lärare

Lärare på utbildningen är Lisa Kock, som jobbar på heltid med Alternativa behandlingsformer samt ört- och näringsmedicin. Lisa är en eldsjäl med ett brinnande intresse för örter. Hon arbetar holistiskt och undervisar utifrån ett helhets-perspektiv, där hon intresserar oss att söka orsaken till en problematik för att kunna läka ut sjukdomar eller symptom från grunden. Hon väver samman kunskapen om medicinalväxter med medicinska fakta, så att vi förstår hur och vad exakt vi behandlar.

Information om utbildningen i örtmedicin

Tider Lördag 9.45-17, söndag 9-16
Pris 14 000 kr. Vid avbetalning eller om man går enstaka kurssteg kostar det 2 900 kr inkl moms per steg.
Plats Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen
Dokumentation Kompendier på svenska (100 kr/steg)

 

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.