Eteriska oljor och handmassage, Distanskurs - Nordiskt näringscenter

Eteriska oljor och handmassage, Distanskurs

Eteriska oljor (kallas även aromaoljor eller essentiella oljor) är doftande essenser som kan extraheras från växternas bark, frukt, blommor, blad, frön och rötter från örter, träd och frukter.

Marockansk myntaDe väldoftande essenserna har olika funktioner i naturen, t ex att dra till sig insekter för pollinering, skydda mot svampangrepp, bakterier eller skadeinsekter.

Eteriska oljor kan användas på olika sätt, till exempel genom att stryka dem på huden eller andas in dofterna. De högkoncentrerade essenserna har en stark doft och brukar spädas ut i en basolja innan man använder dem på huden. Några exempel på basoljor är mandelolja, jojobaolja och kokosfett.

Under det här föredraget berättar Julia Engborg om eteriska oljor i allmänhet och presenterar några av sina favoriter och hur de kan användas. Hon kommer bland annat att tala om

  • Lavendel
  • Mynta
  • Citronmeliss
  • Några olika specialblandningar för exempelvis bättre sömn och mot ledvärk.

Handmassage

Hon lär också ut en enkel men effektiv handmassage som bygger på reflexologiprinciper som används i Su Jok (koreansk hand- och fotakupunktur). Massagen kan man göra både på sig själv och på andra.

Föredraget är inte kopplad till något särskilt märke av eteriska oljor.

Julia Engborg är bland annat diplomerad i Medicinsk Aromaterapi, Su Jok Akupunktur, kinesiologi och shiatsu. Hon arbetar med behandlingar på Effektiv Friskvård.

Distanskurs: Föredrag om eteriska oljor, du ser presentationen och hör läraren. Inklusive en film som visar hur du gör handmassage i praktiken. Du kan ställa frågor och diskutera i kursportalen.
Tid:
  ca 2 timmar
Plats:  Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen
Kostnad:  280 kr inkl moms och kursmaterial

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret nedan. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

  • Observera att fakturan skickas till den e-post du uppger.
  • Behövs för den försäkring vi har via NBV.
  • Välj om du vill gå kursen på plats eller på distans.
  • För att anmäla dig behöver du först acceptera våra anmälningsvillkor. Markera rutan för att acceptera.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev