Utbildningar

Här hittar du våra hälsoutbildningar

Vi erbjuder flera kortare och längre hälsoutbildningar, främst inom kost- och näring. Våra utbildningar är på deltid och tar oftast några dagar per månad i anspråk. Vi har utbildningar för såväl nybörjare som för de som vill vidareutbilda sig och i vissa fall behövs det inga förkunskaper för att delta.

Kost- och Näringsterapeut

Löpande antagning, du kan börja när du vill! En kvalificerad utbildning för dig som vill arbeta med kostrådgivning och...

LÄS MER
Medicinsk Aromaterapi

Aromaterapi betyder ”att läka via doften”, men innebär också kanske till ännu stör­re utsträckning att vi läker via huden...

LÄS MER
Örtterapi

En avancerad utbildning i örtterapi baserad både på den senaste forsk­­ningen och traditionella tillämpningar...

LÄS MER
Diplomerad Kostrådgivare

En utbildning för dig som vill arbeta med kostrådgivning, utifrån både vetenskap och beprövad erfarenhet...

LÄS MER
Mikronäringslära (distans)

Mikronäring handlar om kostens små beståndsdelar, vitaminer, mineraler och fettsyror till skillnad mot...

LÄS MER
Örtmedicin

En avancerad utbildning i örtmedicin baserad både på den senaste forsk­­ningen och traditionella tillämpningar...

LÄS MER

Vill du ha gratis studievägledning?

Våra lärare

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas.
profile_man

Bo Engborg

Rektor

Bo är rektor för Nordiskt Näringscenter sedan 1 maj 2013. Hans tre huvudsakliga utbildningar består av näringsterapi, frekvensterapi, shiatsu, su jok och twistterapi.

Han är dessutom diplomerad i akupressur, har studerat grundläggande medicin och mycket annat.

Bo driver även Effektiv Friskvård där han ger behandlingar och konsultationer. Han arbetar med bland annat arteriografi, frekvensterapi, bioresonans, hälsoanalyser, näringsterapi, shiatsu och Su Jok.

profile_woman

Ann-Charlott Snickars

diplomerad terapeut

Ann-Charlott Snickars är Master Face Reader i kinesisk ansiktstydning. Utbildad vid The Lotus Institute, USA, av professor Lillian Bridges, världsledande inom detta område.

Ann-Charlott är diplomerad terapeut i ALT- ansiktslyftningsteknik, Tibetansk ansiktsmassage, ansiktszonterapi och aromaterapi.

Som utbildad journalist skriver hon om ansiktet och den hemliga värld som döljer sig bakom våra anletsdrag.

Ann-Charlott håller kurser och föredrag i ansiktstydning. Ann-Charlott bor och verkar i Stockholm men håller gärna föredrag runtom i landet och övriga Norden.

profile_woman

Johanna

certifierad näringsterapeut

Johanna tar emot klienter sedan 1992 i egen mottagning. Hon arbetar med undervisning och utbildning av blivande näringsterapeuter på de ledande skolorna sedan 15 år tillbaka. Hon föreläser om kroppens hormoner, hjärnans signalsubstanser, näring och sambandet mellan kroppen, tanken och känslan. Hon ger också föreläsningar om sömn, stress och individuell kosthållning för företag och i privat regi.

Johanna arbetar som en ”brygga” mellan skolmedicin och alternativmedicin, inom området funktionsmedicin. Det är ett vetenskapligt, holistiskt sätt att se människan som en syntes av kropp och själ. Undersökningar sker med djupintervju, skolmedicinska och funktionsmedicinska laboratorietester. Därefter utformas ett noga anpassat program för just den individen med kost, högkvalitativa näringstillskott samt rekommendation om vidare behandling hos övriga terapeuter och läkare om testresultat och utvärdering visar på ett sådant behov.

Johanna har drivit Odenplans Integrerade Hälsoklinik mellan 2006 och 2014 i centrala Stockholm tillsammans med en kollega. Där arbetar 18 kollegor inom områden som kiropraktik, naprapati, massage, akupunktur, psykosyntes, KBT, Life Span Integration, EMDR, beroendeterapi, hypnos, Body Talk, healing samt näringsterapi.

Johanna är certifierad näringsterapeut enligt NMTF, beteendevetare från Stockholms Universitet och har medicinsk utbildning 80p från Biomedicinskt Centrum i Uppsala. Hon samarbetar med läkare, naprapater, psykologer samt med olika alternativmedicinska inriktningar.

profile_man

Ola Hedlund

hälsoanalytiker
näringsterapeut

Ola har egen klinik i Västerås där han använder sig av blodanalys, bioresonans, arteriografi och näringsterapi. Ola har i flera år utbildat terapeuter, föreläser och coachar.

Har som amatör satt mig in i olika områden som påverkar hälsan och lagt vinn om att använda det ur praktisk användbarhet. Lagt tid på egna studier och amatörforskning, samt resor till USA och Canada för att lära mer för bättre hälsa.

Fokus och ledstjärna är att det ska kunna användas av oss alla.
Har yrkeserfarenhet från olika branscher. Är utbildad civilekonom, legitimerad gymnasielärare i ekonomiska ämnen och legitimerad förskollärare.

Respekten för olikheter är viktigt för mig t ex ålder, nationalitet, kön, politisk åsikt. Det är speciellt väsentligt i dagens svåra klimat i Sverige och i världen. Ekologisk odling och miljöomställning gillas.
Mitt arbete med bättre hälsa i vardagen har medfört exempelvis bättre fokus, större välmående. Det är inte lätt men uthållighet och struktur underlättar och hjälper.

Utgångspunkten har varit att vi är unika med olika målsättningar och problem. Fakta är att din hjärna är plastisk, dvs den kan påverkas och förändras tex beroende på hur du äter, hur du lever, vad du gör och vad du tänker. Därmed kan din hälsa förändras och förbättras. Forskningen är kristallklar med att hjärnan kan förbättras oavsett ålder och att den inte statisk utan plastisk.

Min grundsyn är att dagens samhälle ställer många gånger orimligt höga krav på effektivitet vilket leder till olika former av problem som påverkar vardagen tex utbrändhet. Dagens kostråd är en del i pusslet och medför medicinska problem t ex diabetes.

profile_woman

Lisa

Alternativa behandlingsformer & ört- och näringsmedicin

Lisa arbetar med Alternativa behandlingsformer samt ört- och näringsmedicin. Lisa är en eldsjäl med ett brinnande intresse för örter. Hon arbetar holistiskt och undervisar utifrån ett helhets-perspektiv, där hon intresserar oss att söka orsaken till en problematik för att kunna läka ut sjukdomar eller symptom från grunden. Hon väver samman kunskapen om medicinalväxter med medicinska fakta, så att vi förstår hur och vad exakt vi behandlar.
profile_man

Torbjörn

överläkare inom
klinisk kemi

Torbjörn som är överläkare inom klinisk kemi har sedan slutet av 90-talet årligen föreläst för näringsterapeuter. Hans gedigna kunskaper inom nutritionsområdet kombineras med fysiologi och biokemi för att ge en kunskapsbaserad helhetsyn på livsstil och hälsa. Majoriteten av hans publicerade forskningsrapporter rör dessa områden. Vidare är diagnostisksa metoder, både dagens och framtida, ett annat av hans kompetensområden.
profile_woman

Vilma Litens

nutritionist/ näringsfysiolog

Mitt namn är Vilma Litens och jag är utbildad nutritionist/näringsfysiolog med en kandidatutbildning i nutrition från Karolinska Institutet och Stockholms Universitet. Med denna utbildning har jag kunskaper inom många olika områden samt kunskap ner på molekylär nivå inom nutrition. Utöver det har jag ett extra intresse och fördjupade kunskap inom idrottsnutrition, där jag hjälper många idrottare att förbättra sina prestationer genom att förändra kosten. Jag driver mitt egna företag där jag har mycket kostrådgivningar, föreläsningar samt deltar i andra projekt inom nutrition.

Missa inte vårt nyhetsbrev.

Missa aldrig några viktiga nyheter eller kampanjer!