HumanGuide

Om oss

Nordiskt Näringscenter

Nordiskt Näringscenter bedriver utbildningar och kurser inom kost och näring. Vi som driver verksamheten idag tog över 2013 samtidigt som vi flyttade verksamheten från Danderyd till Bagarmossen i sydöstra Stockholm.

På plats och på distans

En allt större del av våra kurser finns numera tillgängliga på distans. Du hör läraren och ser presentationen. Till kurserna hör också skriftliga kompendier. En del av kurserna går i vår lokal i Bagarmossen, som ligger i sydöstra Stockholm, knappt 20 minuter med tunnelbana från Centralstation.

Näringsterapeut

Vår viktigaste utbildning är till Näringsterapeut. De som går den utbildningen utgör ett viktigt komplement till den ordinarie vården.

  • Näringsterapeuter är experter på att hitta obalanser och därmed förebygga sjukdomar. Det spar lidande för privatpersoner och pengar åt samhället.
  • Läkare saknar vanligen utbildning om kost, vitaminer, mineraler och fettsyror. Det kan Kost- och Näringsterapeuter.
  • Dietister använder sig inte av funktionsmedicinska analyser. Det gör Kost- och Näringsterapeuter.
  • På vårdcentralen är det bråttom, Kost- och Näringsterapeuter tar sig tid och gör noggranna utredningar av klienternas hälsa och livssituation. Tack vare det kan de ofta hitta lösningar som den vanliga vården missar.
  • Kemiska läkemedel bidrar till att livet i våra sjöar hotas i och med att läkemedlen inte bryts inte ner i våra kroppar. Kost- och Näringsterapeuter rekommenderar kost, vitaminer, mineraler, fettsyror, örter och andra miljövänliga metoder.
  • Kost- och Näringsterapeuter strävar inte efter att hitta snabba lösningar på hälsoproblem utan arbetar långsiktigt. Det är en pedagogisk uppgift att lära klienterna att bryta dåliga vanor och ersätta dem med hälsosamma alternativ som fungerar i längden. Det är en uppgift som den vanliga vården sällan klarar.
HumanGuide

Andra utbildningar

Vår viktigaste utbildning är till Näringsterapeut. De som går den utbildningen utgör ett viktigt komplement till den ordinarie vården.

En annan omfattande del av vår utbildningsverksamhet består av örtmedicin. Dels en omfattande utbildning som motsvarar omkring 15 dagar och leds av Michael McMullen. Den utbildningen är främst teoretisk och mycket tid ägnas åt vad man vet om örter, hur de kan användas vid olika hälsoproblem och hur de kan kombineras med exempelvis aminosyror, vitaminer och mineraler. Sedan har vi också kortare kurser med mer praktiska inslag.

Vi kompletterar dessa utbildningar med kortare utbildningar till exempel Diplomerad Kostrådgivare och kortare kurser inom olika områden som har med kost och näring eller närliggande områden att göra.

Kontakta oss