Om oss

Nordiskt Näringscenter

Nordiskt Näringscenter bedriver utbildningar och kurser inom kost och näring. Vi som driver verksamheten idag tog över 2013 samtidigt som vi flyttade verksamheten från Danderyd till Bagarmossen i sydöstra Stockholm.

På plats och på distans

En allt större del av våra kurser finns numera tillgängliga på distans. Du hör läraren och ser presentationen. Till kurserna hör också skriftliga kompendier. En del av kurserna går i vår lokal i Bagarmossen, som ligger i sydöstra Stockholm, knappt 20 minuter med tunnelbana från Centralstation.

Kost- och näringsterapeut

Vår viktigaste utbildning är till Kost- och Näringsterapeut. De som går den utbildningen utgör ett viktigt komplement till den ordinarie vården.
  • Kost- och Näringsterapeuter är experter på att hitta obalanser och därmed förebygga sjukdomar. Det spar lidande för privatpersoner och pengar åt samhället.
  • Läkare saknar vanligen utbildning om kost, vitaminer, mineraler och fettsyror. Det kan Kost- och Näringsterapeuter.
  • Dietister använder sig inte av funktionsmedicinska analyser. Det gör Kost- och Näringsterapeuter.
  • På vårdcentralen är det bråttom, Kost- och Näringsterapeuter tar sig tid och gör noggranna utredningar av klienternas hälsa och livssituation. Tack vare det kan de ofta hitta lösningar som den vanliga vården missar.
  • Kemiska läkemedel bidrar till att livet i våra sjöar hotas i och med att läkemedlen inte bryts inte ner i våra kroppar. Kost- och Näringsterapeuter rekommenderar kost, vitaminer, mineraler, fettsyror, örter och andra miljövänliga metoder.
  • Kost- och Näringsterapeuter strävar inte efter att hitta snabba lösningar på hälsoproblem utan arbetar långsiktigt. Det är en pedagogisk uppgift att lära klienterna att bryta dåliga vanor och ersätta dem med hälsosamma alternativ som fungerar i längden. Det är en uppgift som den vanliga vården sällan klarar.

Andra utbildningar

Vår viktigaste utbildning är till Kost- och Näringsterapeut. De som går den utbildningen utgör ett viktigt komplement till den ordinarie vården.

En annan omfattande del av vår utbildningsverksamhet består av örtmedicin. Där har vi två olika utbildningar, en som är lite kortare (totalt 10 dagar) och som är både teoretisk och praktisk. Man lär sig inte bara vad örterna har för medicinsk verkan utan även att göra tinkturer, torka örter, känna igen örter i naturen och så vidare.

Den andra utbildningen i örtmedicin är totalt 15 dagar och leds av Michael McMullen som har doktorerat inom örtmedicin. Den utbildningen är bara teoretisk och mycket tid ägnas åt vad man vet om örter, hur de kan användas vid olika hälsoproblem och hur de kan kombineras med exempelvis aminosyror, vitaminer och mineraler.

Vi kompletterar dessa utbildningar med kortare utbildningar i till exempel Medicinsk aromaterapi och Su Jok (koreansk akupunktur) samt kortare kurser och föredrag för de som vill veta mer om kost och näring för sin egen och familjens skull.

Kontakta oss