Kropps- och Ansiktsdiagnos, 14-15 maj 2022

Yttre tecken på inre hälsostörningar

Gammal tradition och modern vetenskap

Analysmetoder där du får lära dig att känna igen tecken på en rad förändringar som visas på ansiktet, tungan, händerna, ryggen, magen och huden innan allvarliga störningar uppstår i hälsan, som ger upphov till smärta eller obehag. Sådana tecken kan ge värdefull insikt i behovet av en hälsosam ändring av kost och livsföring. Utvecklingen av den intuitiva förmågan är nyckeln till en lämplig slutsats om kroppens välbefinnande. Den som strävar efter en hälsosam livsstil har lättare att utveckla intuitionen.

Kroppens polariserade energier

Kursen börjar med den urgamla österländska diagnosmetoden som heter bo shin och bygger på förståelsen av kroppens polariserade energi (yin och yang). Yin i överskott kan visa sig på kroppen som ett löst och utvidgat område, t ex svullnad under hakan. I så fall brukar motsatsen, den stramma energin yang, sakna sin styrka. Denna försvagning återspeglas i bristen på vävnadens hälsosamma spänst.

Balans och obalans

Med denna kunskap blir du uppmärksam på balans och obalans i kroppens allmänna energi och även i olika organ. Du lär dig en enkel diagnos av syra-bas balansen och av magens tillstånd efter en traditionell tysk metod. Vi tar också upp möjliga åtgärder för att återställa balansen, i synnerhet hur kosten påverkar balansen mellan yin och yang.

Kursens andra del omfattar den västerländska (tyska) naturmedicinska diagnosmetoden. Det handlar om en konkret och detaljerad analys av särskilda tecknen på kroppen som kan tyda på en tendens till vissa hälsoproblem. Tungdiagnostik utgör en väsentlig del av denna metod.

Tunga

Kroppsligt, mentalt och andligt

Vi går också in på de mentala aspekterna som uttrycker möjliga störningar i vissa organ. Detta ger bättre insikt i sambandet mellan det kroppsliga och det andliga. Kursen handlar om hur vi använder flera metoder för att nå fram till en meningsfull slutsats.

Vi tittar på bilder av människor med olika hälsotillstånd och sjukdomar. Efter denna övning kommer några frivilliga kursdeltagare fram så att de andra i gruppen kan titta på dem och öva sina nya kunskaper. Alla är välkomna att ställa frågor och diskutera vad de iakttar. Kursen är praktiskt upplagd.

Anmälan

När: Lördag 9.45-17, söndag 9-16

Var: Nordiskt Näringscenter, Lagaplan 1, Bagarmossen

Pris: 3 200 kr inkl moms. 

Kursmaterial: Kompendium 100 kr, betalas i samband med kursen.

Kursen ingår i utbildningen till Kost- och Näringsterapeut men kan även läsas separat.

Ring gärna om du har frågor!
Du når oss på telefonnummer 08-559 24 170.

För kursanmälan använder du formuläret här nedan eller ringer oss.

Steven Acuff

Lärare

Steven Acuff föddes 1945 i Moscow, Idaho, USA. Han fick 1967 diplom (Bachelor of Arts) från Willamette University i Salem, Oregon, och fortsatte sedan att studera ett år som Fulbright-stipendiat vid Bonn universitet i Tyskland.

Han upptäckte ekologisk mat 1971 genom sitt möte med makrobiotik. Mellan 1980 och 1987 studerade han vid olika tillfällen hos den kända författaren och läraren i makrobiotik, Michio Kushi i Boston, Massachusetts. Detta gav honom mer kunskaper om det makrobiotiska kosthållet, som t ex mat för självläkande och kropps och ansiktsdiagnostiken enligt den österländska läran.

Från 1988-1993 var Steven kostrådgivare för patienter på Habichtswald Kliniki Kassel, med avdelningar för inre medicin, onkologi (cancermedicin) och psykosomatik.

1989 gav han ut boken Das makrobiotische Gesundheitsbuch(Goldmann Verlag, München), som tryckts i nio upplagor. Boken kom ut 1992 på svenska med titeln På Kornet.

1993 träffade Steven författaren Sally Fallon som skrev Nourishing Traditions. Hon visade honom den klassiska boken Nutrition and Physical Degenerationav Dr. Weston A. Price. Denna bok gav honom nya insikter om kost och hälsa.

1993 träffade Steven också dr. med. Renate Collier i Tyskland, som erbjöd undervisning om syra-basbalansen och hälsan i matsmältningen. Dr. Collier utvecklade en unik massageteknik för att stärka magen och tarmen och en för att minska ansamlingar av syra i bindvävnaden. Steven lärde sig denna massage under sitt samarbete med henne. Dr. Collier skrev också några böcker om matsmältnings hälsa.

Steven har också undervisat på många kurser runtom i världen, bland annat gemensamma kurser med Shizuko Yamamoto, en känd mästare i shiatsu-massage. Dessa kurser gav honom bra kunskaper om shiatsu och om energiflödet i kroppen och dess betydelse för kroppens förmåga till självläkandet. 

Steven hade ansvar för en makrobiotisk kursgård i Sverige från 1987-1998. Programmet omfattade undervisning i självläkande med makrobiotisk mat, praktiska matlagningskurser och shiatsu-massage med gäster från flera länder. På kursgården organiserades också flera sommarläger med hundratals deltagare i Tyskland och Sverige.

Steven fortsätter sin verksamhet med föreläsningar och kurser. Han undervisar inte bara om självläkande kost utan också om den traditionella österländska diagnostiken och den tyska naturmedicinska metoden. Den är baserad på den tyska diagnostikexperten, H-D Bach. 

Steven reser mycket och har föreläst om kost och hälsa i 27 länder: USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Thailand, Singapore, Israel, Bahamas, Island och många europeiska länder. Från 1992 till 1998 var han ofta gäst på hälsomässor i Tyskland, Österrike och Schweiz och deltog i paneldiskussioner med läkare och professorer i näringsvetenskap.

Några speciella upplevelser: föreläsningar på en konferens om alternativa cancerterapier i Berlin 1991, en kurs 2001 för anställda vid det thailändska hälsoministeriet i Bangkok, en inbjudan 1993 till norsk TV 2 för att berätta om näring vid cancer, och föreläsningar 2005 vid Handelskammaren i Linz i Österrike. Han var en gång gästtalare vid fakultetet för näringsvetenskap på Harsta universitet i Nordnorge.

Steven hedrades i Marquis Who’s Who of America för sitt arbete med näring och hälsa.

Steven har publicerat flera artiklar om kost och hälsa i olika länder: tidningarna Schrot und Kornoch Dao i Tyskland, samt Naturmedicin och Hälsai Sverige och Macrobiotics Todayi USA, där sommarnumret 2016 presenterade hans bok Eating the Wu Wayfor a Longer, Healthier Life.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret här intill. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger. När det är tillräckligt många anmälda får du en faktura via e-post.

Glöm inte att läsa igenom våra anmälningsvillkor.

  • Anmälan är bindande och kursavgiften ska vara betald före kursstart.
  • Avbokning skall ske skriftligen. Efter avbokning erhåller du en avbokningsbekräftelse.
  • Vid avbokning utgår en avbokningsavgift motsvarande 25% av kurspriset.
  • Vid senare avbokning än 14 dagar före kursstart utgår en avbokningsavgift motsvarande 50% av kurspriset.
  • Vid avbokning senare än 24 timmar före kursdagen utgår hel kursavgift.
  • Uteblir du från kursen utan att avboka utgår hel kursavgift.
  • Du har rätt att sända någon annan i ditt ställe.
  • Full återbetalning sker om kursen ställs in eller flyttas till annat datum.
  • Kurslitteratur/Kursmaterial tillkommer på angivna kurspriser.
  • Mat och logi ingår ej i angivna priser.

Missa inte vårt nyhetsbrev.

Missa aldrig några viktiga nyheter eller kampanjer!