Åldrande Händer
Inspelad kurs

Åldringsprocessen

Läs mer & köp

Hur det går till och vad vi kan göra åt det

Lär dig mer om åldrandet och vad vi kan göra för att det ska gå långsammare.

Anmäl dig

Om kursen

Två aspekter av denna nedgång är en minskning av vitaliteten i njurar och muskler, även hos friska människor. Minskande njurfunktion leder till inflammatoriska tillstånd som led – och muskelsjukdomar och mer arbete för lungorna.

Njurfunktionen kan stödjas med mat och naturliga produkter så att inflammation kan minskas eller undviks.

Viktigt med muskler

Med åldern minskar muskelmassan och vi förlorar både muskelfunktion, tonus och styrka. Vi blir svagare, stelare och slappare. Musklerna består av protein gjorda av es­sentiella aminosyror. När de finns i blodet, i rätt förhållande ökar muskelmassan. Då lagras de essentiella aminosyrorna som muskelmassa (anabol fas). Mellan måltiderna bryts muskler ner för att tillhandahålla byggstenar för celler i hela kroppen (katabol fas).

Som vuxen motsvarar aminosyraförhållandet som krävs för muskelanabolism den som finns i kött, men när vi åldras förändras aminosyraförhållandet för att producera anabol aktivitet. Med åldern produceras mindre muskler av samma livsmedel och resterande essentiella aminosyror som används för energiproduktion eller lagras som fett. Dessutom blir skadade muskelfibrer inte lika effektivt regenererade.

Muskler lagrar glukos

Eftersom skelettmusklerna är den primära vävnaden för glukoslagring leder förlusten av muskelmassa och vävnadsfunktion till insulinresistens. Fysisk aktivitet, särskilt med motstånd ökar också muskelmassan. Genom att kombinera träning och en kombination av essentiella aminosyror kan musklernas funktion och massa förbättras.

Kursen ger en god teoretisk inblick i åldrandet och rikligt med praktiska råd om hur den kan påverkas.

Lärare

Mic McMullen

Dr Michael McMullen

Dr Michael McMullen, doktor i örtmedicin

Köp kursen

Anmäl dig genom att klicka på knappen här intill. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger.

Distanskurs: Du följer kursen från din dator, du ser presentationen och hör läraren. Du har tillgång till inspelningarna i två år.

Pris: 1 650 kr inkl moms

Dokumentation: Kompendium på svenska finns att ladda ner. Vill du ha det utskrivet och hemskickat kostar det 100 kr inklusive frakt.

Pris: 1 650,00 kr
Ta del av våra köpevillkor