Lavendel
Inspelad kurs

Eteriska oljor och handmassage

Läs mer & köp

Eteriska oljor och handmassage, Distanskurs​

Eteriska oljor (kallas även aromaoljor eller essentiella oljor) är doftande essenser som kan extraheras från växternas bark, frukt, blommor, blad, frön och rötter från örter, träd och frukter.

Anmäl dig

Eterisk olja

Om kursen

De väldoftande essenserna har olika funktioner i naturen, t ex att dra till sig insekter för pollinering, skydda mot svampangrepp, bakterier eller skadeinsekter.

Eteriska oljor kan användas på olika sätt, till exempel genom att stryka dem på huden eller andas in dofterna. De högkoncentrerade essenserna har en stark doft och brukar spädas ut i en basolja innan man använder dem på huden. Några exempel på basoljor är mandelolja, jojobaolja och kokosfett.

Under det här föredraget berättar Julia Engborg om eteriska oljor i allmänhet och presenterar några av sina favoriter och hur de kan användas. Hon kommer bland annat att tala om

  • Lavendel
  • Mynta
  • Citronmeliss
  • Några olika specialblandningar för exempelvis bättre sömn och mot ledvärk.

Handmassage

Hon lär också ut en enkel men effektiv handmassage som bygger på reflexologiprinciper som används i Su Jok (koreansk hand- och fotakupunktur). Massagen kan man göra både på sig själv och på andra.

Föredraget är inte kopplat till något särskilt märke av eteriska oljor.

Julia Engborg är bland annat diplomerad i Medicinsk Aromaterapi, Su Jok Akupunktur, kinesiologi och shiatsu. Hon arbetar med behandlingar på Effektiv Friskvård.

Lärare

Julia Engborg

Kroppsterapeut

Köp kursen

Distanskurs: Föredrag om eteriska oljor, du ser presentationen och hör läraren. Inklusive en film som visar hur du gör handmassage i praktiken. Föredraget är inspelat utan publik.

Tid:  ca 1 timme

Pris: 280 kr inkl moms

Kursmaterial: Finns att ladda ner. Vill du ha det utskrivet och hemskciakt kostar det 100 kr.

Kontakta oss om du har några frågor, tel 08-559 24 170 eller info@naringscenter.se

Pris: 280,00 kr
Ta del av våra köpevillkor