Tabeller över syra-baseffekten av livsmedel presenteras vanligtvis i fysiska enheter, något per 100g.
För att minska surheten eller förbättra alkaliniteten är det alltså bättre att äta jordgubbar än fet fisk.
Problemet är att det är svårt att äta tillräckligt med jordgubbar för vårt proteinbehov.
För att möta våra proteinbehov kan vi beräkna syra-baspoäng baserat på nivåerna av aminosyran leucin i animaliskt och vegetabiliskt proteinmat.
Detta tillvägagångssätt ger en annan bild av livsmedel. Vi överväger också hur man kan minska surheten med tillskott.
Nordiskt Näringscenter har korta och långa kurser samt utbildningar inom ett brett område.
Fyll i din e-postadress nedan så får du vårt nyhetsbrev med information och erbjudanden.
Du får även ett häfte där du kan lära dig mer om C-vitamin.
Du kan avsluta prenumerationen när du vill.
Kursmaterialet och fördjupande artiklar finns att ladda ner. Vill du ha det utskrivet och hemskickat kostar 100 kr inkl porto.