Johanna Falk

Johanna Falk

Johanna Falk tar emot klienter sedan 1992 i egen mottagning. Hon arbetar med undervisning och utbildning av blivande näringsterapeuter på de ledande skolorna sedan mer än 15 år tillbaka. Hon föreläser om kroppens hormoner, hjärnans signalsubstanser, näring och sambandet mellan kroppen, tanken och känslan. Hon ger också föreläsningar om sömn, stress och individuell kosthållning för företag och i privat regi.

Johanna arbetar som en ”brygga” mellan skolmedicin och alternativmedicin, inom området funktionsmedicin. Det är ett vetenskapligt, holistiskt sätt att se människan som en syntes av kropp och själ. Undersökningar sker med djupintervju, skolmedicinska och funktionsmedicinska laboratorietester. Därefter utformas ett noga anpassat program för just den individen med kost, högkvalitativa näringstillskott samt rekommendation om vidare behandling hos övriga terapeuter och läkare om testresultat och utvärdering visar på ett sådant behov. Johanna har drivit Odenplans Integrerade Hälsoklinik mellan 2006 och 2014 i centrala Stockholm tillsammans med en kollega. Där arbetar 18 kollegor inom områden som kiropraktik, naprapati, massage, akupunktur, psykosyntes, KBT, Life Span Integration, EMDR, beroendeterapi, hypnos, Body Talk, healing samt näringsterapi.

Johanna är certifierad näringsterapeut enligt NMTF, beteendevetare från Stockholms Universitet och har medicinsk utbildning 80p från Biomedicinskt Centrum i Uppsala. Hon samarbetar med läkare, naprapater, psykologer samt med olika alternativmedicinska inriktningar.

Tillbaka