Mental Hälsa

Vägar till ökad mentalt välmående!

Under den här kursen får du större förståelse för vad som kan orsaka mentala problem såsom exempelvis depression, sömnstörningar, oro och ångest. En stor del av kursen handlar om hur man kan påverka den mentala hälsan med hjälp av livsstilsförändringar, kost. örter och kosttillskott.

Mental hälsa ur ett samhälssperspektiv

Mentala hälsoproblem kan orsaka stora besvär både för de drabbade och deras familjer, vänner, kolleger och grannar. Det är dessutom en stor ekonomisk belastning både för den enskilde och samhället.

Under kursen får du större förståelse för effekten av läkemedel och vilka biverkningar de ger.

Naturliga behandlingar

Kursen ger kunskaper om hur kosten påverkar den mentala hälsan med rikliga hänvisningar till vetenskapliga studier.

Dessutom blir det detaljerad information om hur örter och andra kosttillskott fungerar med referenser till aktuell forskning.

Johannesört

Förebygga är enklare än att bota

Det är lättare att förebygga mental ohälsa än att bota den, men ofta blir vi inte medvetna om problematiken förrän tillståndet har manifesterats.

Under kursen både hur man kan förebygga och behandla olika mentala problem.

Anmälan

Distans: Du följer kursen från din dator, du ser presentationen och hör läraren. Du kan börja när du vill och har tillgång till inspelningarna i två år. 

Pris: 1 650 kr inkl moms

Dokumentation: Kompendium ingår i priset och skickas hem. I kompendiet refereras till aktuell forskning, dessa referat är på engelska. I övrigt är materialet på svenska.

Hör gärna av dig om du har frågor!

Du når oss på telefonnummer 08-559 24 170 eller e-post till info@naringscenter.se.

Förkunskaper: Kursen håller en hög nivå och lämpar sig bäst för dig som är redan är utbildad eller håller på att att utbilda dig inom örtmedicin och/eller näringsterapi.

För kursanmälan använder du formuläret här nedan.

Lärare

Dr Michael McMullen har en universitetsexamen i perceptuell psykologi. Därefter ett år internutbildning och några år som en klinisk audionom vid National Acoustics Laboratory, Commonwealth Department of Health, Australien. I Sydney, har han gått Nutrition och Remedial Massage Studier vid Nature Care (1984–1985) och Medicinal Herbalism, med Denis Stewart vid Southern Cross College (1979-1985). Medlem i National Herbalists Association of Australia (NHAA) sedan 1985.

År 2014 blev Michael Fellow av NHAA för att hedra hans insatser inom fytoterapi (örtmedicin).

I Sverige har han arbetat som massör på olika kurorter runt Siljan, naturterapeut och har en praktik på Hälsoporten i Vasastan sedan 15 år tillbaka. Michael var rektor och huvudlärare för Fytoterapidelen på Nordiska Närings- och Fytoterapiskolan sedan starten 1997. Den skolan har sedan utvecklats och 2012 bytt namn till Nordiskt Närings center.

År 2002 publicerade han boken Örtmedicin ‐ Naturens Läkande Kraft, som har sålts i 20 000 exemplar.

Tillsammans med sin fru, Anna, har han grundat Örtspecialisten AB som levererar ett komplett sortiment av örter som lämpar sig för professionella terapeuter.

Efter många år som en klinisk örterrapeut i Sverige följde han upp sina intressen i chemosensory perception och fytoterapi med en doktorsexamen vid University of Westminster, London. Hans doktors avhandling hade titeln “The Impact of Bitter Tastants on the Cardiovascular System” (2012).

Han har publicerat vetenskapliga artiklar om både hjärt-lung integration och om hur bittra smakämnen (koffein, kaffe, gentiana och malört) modifierar postprandiala hemodynamiken.

Anmälningsformulär

För att anmäla dig fyller du i formuläret här intill. En bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du uppger.

Glöm inte att läsa igenom våra anmälningsvillkor.

  • Anmälan är bindande
  • Kursavgiften ska vara betald före kursstart.
  • Påbörjade kurser går inte att avboka.

Missa inte vårt nyhetsbrev.

Missa aldrig några viktiga nyheter eller kampanjer!