Glycin
Inspelad kurs

Aminosyraterapi

Läs mer & köp

Den nya formen av näringsbehandling!

Aminosyror är ett användbart komplement till andra näringsbehandlingar och koståtgärder i daglig klinisk praxis. Det vetenskapliga samfundet har forskat fram den terapeutiska användningen av aminosyror och många artiklar har publicerats i forskningstidskrifter.

Anmäl dig

Om kursen

Protein bryts först ner till tri-peptider och di-peptider i tunntarmen. Dessa peptider bryts sedan ner till aminosyror i tunntarmsväggar i enterocyter. De essentiella aminosyrorna passerar oförändrade i blodet medan många av de icke-essentiella aminosyrorna omvandlas till andra aminosyror.

De ökade essentiella aminosyrorna i plasma lagras som muskler men dessa aminosyror används i ett specifikt förhållande. Oanvända aminosyror används för energi eller lagras som fett. Med åldrandet förändras förhållandet och om de äldre ska behålla sin muskelmassa behöver de ett högre proteinintag än när de var yngre.

De icke-essentiella aminosyrorna spelar en viktigare roll för normala fysiologiska funktioner än man tidigare insett. Under tider av fysiologisk stress har många organsystem ett ökat behov av aminosyror och vissa aminosyror anses villkorat för hälsan i sjukdomsförhållanden, t. ex. L-glutamin för läkning.

Lärare

Mic McMullen

Dr Michael McMullen

Dr Michael McMullen, doktor i örtmedicin

Köp kursen

Inspelad distanskurs: Du tar del av kursen via vår kursportal. Du hör läraren och ser presentationen. Du kan lyssna flera gånger, spola fram och tillbaka. Kursen är inspelad utan publik och motsvarar två dagars studier.

Pris: 3 200 kr inkl moms.

Kursmaterial: Kompendium finns att ladda ner. Vill du ha det utskrivet och hemskickat kostar det 100 kr inkl porto.

Kursen ingår i utbildningen till Näringsterapeut men kan även läsas separat.

Kontakta oss om du har några frågor, tel 08-559 24 170 eller info@naringscenter.se

Pris: 3 200,00 kr
Ta del av våra köpevillkor