HumanGuide
Inspelad kurs

HumanGuide Basic

Läs mer & köp

Med hjälp av HumanGuide, ett vetenskapligt underbyggt utprovat personlighetstest, har du möjlighet att anpassa dina råd så att det bygger på din klients styrkor.

Anmäl dig

Om kursen

Generella råd kan bli väldigt fel…

Det vet alla, men ofta glömmer man bort detta när man ger råd. Man ger generella råd, men de får liksom inte fotfäste. Ger man till exempel en ostrukturerad person ett råd, som baseras på förbättrad disciplin, kommer hen inte klara av att följa råden.

En bättre strategi är att anpassa råden, så de bygger på klientens styrkor. Tack vare HumanGuide-konceptet får råden ett snabbt och bättre fotfäste. Hur kan jag då fort veta vilka styrkor som min klient har?

HumanGuide-konceptet är ett snabbt och träffsäkert sätt veta mera om din klient, tack vare det kan du hjälpa hen snabbare och bättre.

Konceptet är baserat på ett personlighetstest. Det finns många sådana med varierande utformning och kvalitet. De unika fördelarna med HumanGuide är:

 • Ett nyanserat testresultat, eftersom den underliggande teorin består av åtta grundläggande dimensioner till skillnad från många tester, som bara består av fyra eller fem grunddimensioner.
 • Testet baseras på en teori, så det förklarar även varför någon agerar på ett visst sätt – inte bara hur.
 • Det finns många stödjande applikationer för olika syften t ex får din klient tillgång till sitt resultat i en app och kan återkomma till den i olika livssituationer.
 • Testet är vetenskapligt utprovat.
 • Testet finns på 15 olika språk, om din klient har ett annat modersmål kan det vara lättare för hen att göra testet på sitt modersmål.
 • Du kan koppla ihop din egen profil med andra för att tydligt se vilka möjligheter och utmaningar ni kan ha när ni samarbetar.
 • Det finns även den kompletterande boken Låt personligheten blomma
 • Med mera…

Din klient kan även ha nytta av att göra testet på många andra sätt. Även du…

I kursen ingår att du får göra testet, du får flera videomoduler (totalt omkring ca 5 timmar) och tillgång till mängder med olika stödjande och fördjupande dokument. Dessutom ingår utan kostnad möjligheten att göra två tester till som du kan använda för att träna på metoden. Gratistesterna erbjuder vi under lanseringen av kursen under mars 2024. Rekommenderat pris på ett test är 500 kr inkl moms.

När du är auktoriserad för Basic, så köper du testerna för 300 inkl moms.

När du har gått kursen HumanGuide Basic:

 • Du har lättare att ge en effektiv coaching, eftersom du kan ta hänsyn till det som är unikt hos varje klient.
 • Dina tips och råd blir mera träffsäkra och klienten har mycket lättare att använda det hen lär sig av dig.
 • Som en bonus får både klienten och du en bättre förståelse för andras sätt att agera och på det sättet lättare att samverka.
Testresultatet presenteras tydligt

Den här kursen är riktad till Basic användare av konceptet. Därefter finns möjligheten att använda konceptets produkter och applikationer inom flera andra områden är individuell coaching. Det lär man sig i nästa steg HumanGuide Advanced.

HumanGuide-konceptet finns för individer, team, ledare, företag och även privatlivet.

Komplettera med boken

”Låt personligheten blomma” (finns på svenska, engelska och portugisiska) och som en eBok  www.adlibris.com

Vad säger konceptets användare?

”Testerna är enkla och lättanvända. Jag har haft stor nytta av konceptet för rekrytering, individ- och teamutveckling.”

Sven-Erik Ringström, VD WM-data IT Support AB, Sverige (nu CGI AB)

”The theory is explained very pedagogically in the HumanGuide concept and it is a good support for my clients (since -02), in vocational guidance and in coaching. HumanGuide supports well in working life as well as in private life.”

Giselle Welter, Leg. psykolog, spec. i arbetslivets psykologi, HumanGuide, Sao Paulo, Brasilien 

Påbyggnadskurs för att arbeta med grupper

Om du också vill arbeta med grupper och teambuildning har vi en påbyggnadskurs:

HumanGuide Cards