Örtterapi
Inspelad kurs

Örtterapi – Andning, immunförsvar och inflammation

Läs mer & köp

Bra andning är viktigt för vår hälsa!

Livets andetag samlar syre för transport till alla celler i kroppen och tar bort slaggprodukter i form av koldioxid. Minskad andningskapacitet, oavsett orsak, lungvävnadsskador eller problem i luftflödet (bronkioler och näspassager) leder till minskad energiproduktion och ökad produktion av mjölksyra. Detta ger symptom på trötthet, nedsatt rörlighet, minskad motivation, ångest och störd sömn.

Anmäl dig

Echinacea

Om kursen

Immunsystem

Ofta innebär andning intag av luft som innehåller en stor mängd damm, allergener, pollen, bakterier, virus, mögel och luftföroreningar – plus alla toxiner som kan skapas på arbetsplatser.

En snabb och specifik respons krävs av vårt immunsystem för att undvika infektioner och vävnadsskador.

Andning

Slem i luftvägarna infångar inkommande otrevligheter och antikropparna i slemmet attackerar inkommande mikroorganismer. Slemmet kan sedan tippas i matsmältningssystemet för att de främmande partiklarna ska förstöras.

Det finns ett brett urval av växtbaserade läkemedel från många kulturer som används för att förbättra andningen och behandla hosta. Det finns också många örter som är användbara för att öka de vita blodkropparnas aktivitet, men få är europeiska, de flesta är från kinesiska och ayurvediska traditioner medan echinacea är från Nordamerika.

Lungor

Inflammation

Hud, muskler och bindväv blir ofta kroniskt inflammerade när antingen matsmältningsorganen eller avgiftningssystemet inte fungerar som de ska eller när det råder näringsbrist. Följaktligen blir behandling med antingen steroider eller icke-steroida antiinflammatoriska medel till liten nytta för att återställa organens vitalitet och kan försämra den totala hälsan.

Att förbättra sin näringsstatus och återställa funktionen hos matsmältnings- och avgiftningssystemen är en bra start.

Lärare

Mic McMullen

Dr Michael McMullen

Dr Michael McMullen, doktor i örtmedicin

Köp kursen

Inspelad distanskurs: Du tar del av kursen via vår kursportal. Du hör läraren och ser presentationen. Du kan lyssna flera gånger, spola fram och tillbaka.

Kursmaterial: Kompendium finns att ladda ner. Vill du ha det utskrivet och hemskickat kostar det 100 kr inkl porto.

Omfattning: Kursen motsvarar cirka tre dagars studier.

Kursen är en del av utbildningen i Örtterapi samt är tillval i utbildningen till Näringsterapeut men kan även läsas separat.

Kontakta oss om du har några frågor, tel 08-559 24 170 eller info@naringscenter.se

Pris: 5 150,00 kr
Ta del av våra köpevillkor