Örtterapi
Inspelad kurs

Örtterapi – Hormonsystemet

Läs mer & köp

Örter och andra tillskott för hormonsystemet

Det är många som lider av olika former av obalanser i det hormonella systemet. Under kursen diskuterar vi hur man kan behandla problem i sköldkörtel, binjurar, sköldkörtel, bukspottkörtel och könsorgan med örter och andra näringsämnen. Vårt mål är att använda örter och näring för att återställa normal funktion i hormonsystemet och ett holistiskt välbefinnande.

Anmäl dig

Rödklöver Humla

Om kursen

Hormonsystemet

Liksom nervsystemet, är hormonsystemet ett styrsystem vars signaler ofta börjar i hjärnan. Hypo­talamus och hypofysen producerar primära hormoner som stimulerar perifera organen, såsom sköldkörteln, som i sin tur producerar sekundära hormoner som verkar på kroppsvävnader.

Hormonsystemet

Hormoner

Andra hormoner frisätts som svar på matintag, såsom bukspottkörteln som producerar insulin som respons till stigande blodsocker och magen som producerar gastrin som respons till de aromatiska aminosyrorna i livsmedel.

Metaboliskt syndrom betraktas med hänvisning till intag av kolhydrater och i synnerhet farorna med fruktos diskuteras.

Lärare

Mic McMullen

Dr Michael McMullen

Dr Michael McMullen, doktor i örtmedicin

Köp kursen

Inspelad distanskurs: Du tar del av kursen via vår kursportal. Du hör läraren och ser presentationen. Du kan lyssna flera gånger, spola fram och tillbaka.

Kursmaterial: Kompendium finns att ladda ner. Vill du ha det utskrivet och hemskickat kostar det 100 kr inkl porto.

Omfattning: Kursen motsvarar två dagars studier.

Kursen är en del av utbildningen i Örtterapi samt är tillval i utbildningen till Näringsterapeut men kan även läsas separat.

Kontakta oss om du har några frågor, tel 08-559 24 170 eller info@naringscenter.se

Pris: 3 500,00 kr
Ta del av våra köpevillkor