Örtmedicin Matsmältning
Inspelad kurs

Örtterapi – Matsmältningssystemet Del 2

Läs mer & köp

Matsmältningen är grunden för hälsan!

Många har idag olika problem med matsmältningssystemet. Med örtmedicin kan man avhjälpa många av dessa problem. I den här kursen får du lära dig användningen av örter för att behandla specifika matsmältningsproblem , men också relevanta näringsbehov och dieter. I vissa fall kan kosttillskott vara att föredra framför örter. Örtbehandlingar är mest effektiva när patienterna har en bra näringsstatus.

Anmäl dig

Kamomill

Om kursen

Det här är en fortsättning och fördjupning om matsmältningssystemet. Del 1 hittar du här.

Matsmältning

Många har idag olika problem med matsmältningssystemet. Med örtmedicin kan man avhjälpa många av dessa problem.

Kursen är uppdelad i tre avsnitt och du får lära dig hur man använder örter för att behandla specifika matsmältningsproblem , men också relevanta näringsbehov och dieter. I vissa fall kan kosttillskott vara att föredra framför örter. Örtbehandlingar är mest effektiva när patienterna har en bra näringsstatus.

Matsmältningssystemets anatomi

Du lär dig grundligt om matsmältningssystemets antaomi och olika faser. Under de senaste 20 åren har forskningen gjort stora framsteg i förståelsen av hur olika livsmedelsgrupper kräver olika blodflöden för att matsmältningen ska fungera. Med denna moderna kunskap i grunden kan vi modifiera och förbättra den traditionella användningen av örter.

Matsmältningssystemet

Särskild vikt läggs vid att behandla matsmältningsproblem i samband med diabetes och de särskilda utmaningar med matsmältningen som personer över 50 år har.

Tarmbakterier

Många har problem med tjocktarmen, inklusive problem som orsakas av parasiter. Tarmsystemet innehåller över 400 000 olika typer av mikroorganismer som ger bränsle för tjocktarmsaktivitet. Inte förvånande att många örtmedicinska behandlingar har utvecklats för att ta bort parasiter och återställa normal funktion och en normal tarmflora.

Örtmediciner

Du får också lära dig grundläggande kunskaper om örtmediciner, hur de utvinns och används. Skillnaden mellan till exempel pulver, te, extrakt och tinktur. Viktiga kunskaper att ha med dig även när du studerar andra kurser om örtterapi.

Avancerat

Det tredje avsnittet innehåller mer avancerad information om bland annat matsmältningssystemets hormoner och bitterörters effekter på matsmältningen.

Lärare

Mic McMullen

Dr Michael McMullen

Dr Michael McMullen, doktor i örtmedicin

Köp kursen

Inspelad distanskurs: Du tar del av kursen via vår kursportal. Du hör läraren och ser presentationen. Du kan lyssna flera gånger, spola fram och tillbaka.

Kursmaterial: Kompendium finns att ladda ner. Vill du ha det utskrivet och hemskickat kostar det 100 kr inkl porto. Det finns även extramaterial att ladda ner.

Omfattning: Kursen motsvarar två dagars studier.

Kursen är en del av utbildningen i Örtterapi samt är tillval i utbildningen till Näringsterapeut. Kursen kan även läsas separat.

Kontakta oss om du har några frågor, tel 08-559 24 170 eller info@naringscenter.se

Pris: 3 500,00 kr
Ta del av våra köpevillkor