Örtterapi
Utbildning

Örtterapi

Utbildning

Om du vill arbeta med örtmedicin är det här en utbildning som ger dig de kunskaper och verktyg du behöver. Det är en avancerad utbildning som både är baserad på den senaste forsk­­ningen och på traditionella sätt att använda örtmedicin.

Utbildning i åtta stag

Örtterapeuter ordinerar oftast örter i kombinationer och säljer där­efter dessa kom­­binationer direkt till sina patienter. Detta skiljer sig från det vanliga medi­cins­ka systemet där en läkare ordinerar en eller kanske två läkemedel som patienten erhåller från en farmaceut. Oftast ordi­ne­rar örtterapeuter örter med syfte att åter­ställa normal organfunktion. Dessa kombinationer är individualise­rade och unika för varje patient. Kombinationerna varierar vanligtvis från gång till gång allt eftersom kroppen läker. Dessutom ger moderna örtterapeuter ofta rekommen­da­tioner om näringstillskott för att stödja örtbehandlingen. Detta innebär att under en konsultation finns en hel del att tänka på.

Gratis introduktion!

Vi har undervisat i örtmedicin under många år. Vi förstår att för studenter innebär en utbildning en känslomässig, ekonomisk och tidsmässig investering. Det är inte alltid så lätt att välja vilken utbildning man ska gå, inte bara ämnet är viktigt, utan även kvaliteten på kursmaterialet och kunnandet hos lärarna. 

Michael K McMullen (PhD) är lärare i hela vår utbildning i örtteapi. Han har arbetat kliniskt som örtterapeut i Stockholm i över 30 år samt utbildat örtterapeuter i Sverige i över 20 år. Han har doktorerat i örtmedicin på University of Westminster, London, 2012. En lista över hans vetenskapliga publikationer finns tillgänglig på denna sida eller besök www.pubmed.com.

För att hjälpa dig att avgöra om vi har det du letar efter erbjuder vi den första sessionen (Introduktion) utan kostnad! Den delen är omkring 6 timmar lång.

Om du bestämmer dig för att fortsätta anmäler du dig och betalar för resten utbildningen. Om du bestämmer dig för att inte fortsätta, har du inte förbundit dig till något, men skicka oss ett kort e-postmeddelande för att berätta varför kursen inte motsvarade dina förväntningar.

Utbildningens innehåll

Du lär dej använda 100 olika örter och hur de kan kombineras med medicinska svam­par och närings­­till­skott för varje organsystem. Varje kurs börjar med en fysiologisk genomgång av kroppens olika system. Där­efter presenteras möjliga orsaker till kroppens dysfunktion, det kan till exem­pel vara miljöfaktorer och näringsbrister. Sedan följer omfattande beskrivningar av växtbaserade sjukdoms­behand­lin­gar som relateras till användning av olika örter och svampar.

Avancerad utbildning

Utbildningen är på en hög nivå. I kursmaterialet finns det en hel del citat från aktuell forskning, dessa är oftast på engelska. Forskningen handlar om olika saker som är relevanta för respektive kurs, det kan vara örter, aminosyror, vitaminer, kostvanor, dryckesvanor, rökning och annat.

Omdömen

Några exempel på vad tidigare års elever tyckte om utbildningen:

Tack så mycket Mic för den här kursen, den har varit otroligt lärorik.

Tusen tack för dessa fantastiskt intressanta helger! Det hade varit kul att vara med på plats, men det har fungerat bra på distans också.

Tack för mkt intressant utbildning. Nu ska jag jobba mig igenom alla prov. När blodanalyskursen kommer vill jag gärna delta.

Delkurser

Utbildningen består av åtta steg. Det går att påbörja utbildningen när som helst. Antalet dagar visar ungefär hur långa de olika avsnitten är. Räkna sedan med ungefär lika lång tid för att repetera och lära in materialet ordentligt. Du behöver inte lyssna på inspelningarna i ett sträck, utan kan dela upp det och repetera som det passar för dig.

  1. Matsmältning, del 1. Gratis introduktion!
  2. Matsmältning del 2 och grunderna i örtmedicin, 2 dagar
  3. Avgiftning, 2 dagar
  4. Kardiovaskulära systemet 3 dagar
  5. Immunförsvar, andning och inflammation, 3 dagar
  6. Nervsystemet, 2 dagar
  7. Hormonsystemet, 2 dagar
  8. Blanda flytande örter, 1 dag

Diplom i örtterapi

Genom att delta i alla 8 stegen och göra skrivningar erhåller du ett diplom i örtterapi. Det är en skrivning per steg, skrivningarna göra på internet.

På distans

Du läser kursen i egen takt. Du har tillgång till föreläsningar och skrivningar under minst två år.

Inspelade föreläsningar kring varje område som utbildningen täcker. Dessa kommer du åt via vår kursportal där du även kan ställa frågor och diskutera.

Frågekvällar

Under utbildningen erbjuder vi möjligheten att vara med på frågekvällar där du kan ställa frågor direkt till Mic. Dessa återkommer med ojämna mellanrum och spelas in, det går även att ta del av dem i efterhand i kursportalen.

Lärare

Dr Michael McMullen

Dr Michael McMullen, doktor i örtmedicin

Vad säger våra elever om utbildningen?

Jag heter Pia och är utbildad Näringsterapeut på Nordisk Näringscenter. Det är det bästa val jag gjort i livet. Väldigt hög kvalitet på utbildningen och lärarna. Kursen gav mig livet tillbaka eftersom jag var sjuk när jag började och med kunskapen jag lärde mig om kroppen så kom jag sakta men säkert i balans.

Jag hade varit långvarigt allvarligt sjuk 14 år. Vårdens enda hjälp var antidepressiva och livslång sjukskrivning, min läkare sa att jag aldrig kommer att komma ut i arbetslivet igen. Jag sökte då lösningen på egen hand. Jag är sen 5 år tillbaka ute i arbetslivet igen som egen företagare, arbetar heltid och jobbar med det häftigaste som finns.

Att hjälpa alla olika typer av människor till bättre hälsa. Många ungdomar idag mår dåligt och det är fantastiskt att i många fall få ge dom livet tillbaka. Ett tacksammare arbete finns nog inte. Jag har min klinik i Tyresö men då jag har kunder från hela Sverige som pendlar till Tyresö så har jag valt ut ett fåtal orter som jag besöker emellanåt Göteborg, Norrköping och Gävle.

Läs gärna mer på min hemsida om min historia och vilka arbetsmetoder jag använder.

Pia Bjärevall
Jag älskar att inspirera och motivera till bättre hälsa och välmående. Jag ser till helheten och söker grundorsaken till problem och obalanser och hjälper klienter med kost, näring och livsstilsförändringar som passar individen och ger långsiktiga resultat.

Jag älskar att inspirera och motivera till bättre hälsa och välmående. Jag ser till helheten och söker grundorsaken till problem och obalanser och hjälper klienter med kost, näring och livsstilsförändringar som passar individen och ger långsiktiga resultat.

Min mottagning är helt online, vilket gör att jag kan hjälpa dig var du än befinner dig.

Jag har sedan 2009 ägnat mycket tid till att lära mig om hälsa. Jag har gått igenom egen hälsoresa och utbildat mig till Kost- och Näringsterapeut, Hälso- och livsstilsterapeut, samt inom irisdiagnostik/irisanalys). Jag är medlem i Näringsmedicinska Terapeutförbundet http://nmtf.se/

På hemsidan och Facebook hittar du mer information om mina tjänster och hur du får hjälp av mig. Hemsida: https://www.healthyhappiness.se/

Jenny Choudury

Anmäl dig här

Kostnad: 22 635 kr inkl moms vid betalning av hela utbildningen på en gång.

Avbetalning

Du kan betala per kurs. Då anmäler du dig individuellt till kurserna genom att följa länkarna här nedan.

Dokumentation: Kompendier på svenska finns att ladda ner. Vill du ha dem utskrivna och hemskickade kostar det 100 kr/st inkl porto.

Ta del av våra köpevillkor Boka studievägledning

Hela utbildningen

Pris: 22 635,00 kr

Du betalar direkt (swish eller kort) eller via faktura från Payson.

Anmäl dig

Gratis introduktion

Anmäl dig till gratis introduktion!

Anmäl dig